Στα χέρια αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου βρίσκεται γνώριμος των… διωκτικών Αρχών με «πλούσιο» ποινικό παρελθόν. Στη δεκαετία του ’90 είχε «πρωταγωνιστήσει» σε αρκετές υποθέσεις και το όνομα του είχε καταστεί ιδιαιτέρως γνωστό στους αστυνομικούς κύκλους και όχι μόνο.

Εδώ και καιρό αστυνομικοί της Ασφάλειας τον αναζητούσαν για να …πληρώσει παλαιότερο λογαριασμό που αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας Ηρακλειώτη μέσα στο σπίτι του. Το θύμα δέχθηκε πυροβολισμό στην κοιλιά όταν ήρθε τετ-α-τετ με την επίδοξο ληστή.

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά το αιματηρό περιστατικό και αφού το θύμα κατάφερε να διασωθεί μετά από μία μεγάλη δοκιμασία με την υγεία του, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα «μίλησαν» για την ταυτότητα του ένοπλου δράστη.

Το γενετικό υλικό που ανιχνεύθηκε σε ένα καπέλο τζόκει το οποίο βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος και φέρεται να φορούσε ο δράστης, ταυτοποιήθηκε με το DNA του ατόμου από τα …παλιά.

Η ένοπλη αιματηρή ληστεία που αποδίδεται στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο με βάση τα ευρήματα των εργαστηρίων είχε σημειωθεί λίγο καιρό μετά την αποφυλάκιση του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του θα επιχειρηθεί να αμφισβητηθεί η εμπλοκή του στην υπόθεση της απόπειρας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese