Πολλαπλές εκρήξεις και ανταλλαγές πυροβολισμών συγκλονίζουν…
το κέντρο της Τζακάρτα στην Ινδονησία. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Reuters έχουν ακουστεί τουλάχιστον έξι εκρήξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ οι πυροβολισμοί συνεχίζονται και μετά τις εκρήξεις.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για έξι νεκρούς και άγνωστο αριθμό τραυματιών με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι το μπαράζ των επιθέσεων σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος. Ανάμεσα στα θύματα φέρεται να είναι ένας αστυνομικός.
Τρεις από τους βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς τους σε Starbucks ενώ άλλοι δύο ένοπλοι επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Associated Press.

Μετά την πρώτη έκρηξη ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών για τουλάχιστον 1,5 ώρα στους δρόμους της ινδονησιακής πρωτεύουσας. Διεθνή ΜΜΕ μιλούν για έως και δέκα εκρήξεις που σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων, έξω από εμπορικό κέντρο και κοντά στα γραφεία του ΟΗΕ στην πόλη.
Η Ινδονησία τις προηγούμενες ημέρες ήταν σε συναγερμό για επίθεση από Ισλαμιστές και η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει επιχειρήσεις σε βάρος υπόπτων για σχέσεις με το Ισλαμικό κράτος.

 

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese