Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα μεταλλεία Χαλκιδικής ζήτησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, που συναντήθηκαν το απόγευμα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Όπως ανέφεραν ο πρόεδρος…

 

του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Αγία Βαρβάρα, Γιώργος Χατζής και των Υπογειτών Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής, Χρήστος Ζαφειρούδας, ο υπουργός δεσμεύθηκε πως οι αιτήσεις και τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί από την εταιρεία θα ελεγχθούν από το υπουργείο στα χρονικά πλαίσια που ορίζει ο νόμος.

«Είναι ευθύνη και της κυβέρνησης και της ιδιοκτήτριας εταιρείας να μπορέσουν να έρθουν σε έναν σύντομο διάλογο, για να μπορέσουμε και εμείς να πάμε στις δουλειές μας» ανέφερε ο κ. Χατζής. Οι εργαζόμενοι ζητούν, επίσης, να υπάρξει συνολική λύση για όλους τους εργαζόμενους, καθώς το έργο, όπως ανέφεραν, είναι ενιαίο.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρούδα, έχουν ήδη απολυθεί 29 εργαζόμενοι από την εργολαβία στις Σκουριές και, στις επόμενες ημέρες, αναμένονται άλλες 30 απολύσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese