Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Univision, που εκπέμπει στην… ισπανική γλώσσα, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα προβάλλει έως το τέλος του 2016 μια αποκλειστική σειρά με θέμα την ζωή του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, το σενάριο της οποίας έγραψε ένα πρώην διακινητής από την Κολομβία.

Ο Ελ Τσάπο συνελήφθη την Παρασκευή στο Λος Μότσις, στη πολιτεία Σιναλόα του Μεξικού (βορειοδυτικά), έξι μήνες μετά την θεαματική απόδρασή του από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Αλτιπλάνο.

Χάρη σε συνεργούς εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, ο διαβόητος κακοποιός είχε αποδράσει τον περασμένο Ιούλιο από μια στοά που είχε σκάψει κάτω από το ντους του κελιού του, η οποία οδηγούσε σε μια σήραγγα μήκους 1,5 χιλιομέτρων η οποία με τη σειρά της κατέληγε σε μια οικοδομή.

Κι αν κανείς θεωρήσει ότι ήδη τα παραπάνω γεγονότα, που πραγματεύεται η ταινία “Οι δραπέτες” δεν έχουν σε επαρκή βαθμό… «άρωμα Χόλυγουντ», η ιστορία δεν σταματάει εδώ: ο φυγόδικος συνάντησε την Μεξικανή ηθοποιό Κέιτ ντελ Καστίγιο και τον Αμερικανό πρωταγωνιστή Σον Πεν, ο οποίος έδωσε αυτό το Σαββατοκύριακο στη δημοσιότητα μια συνέντευξη με τον βαρόνο των ναρκωτικών στο περιοδικό Rolling Stone.

«Η ιστορία του Τσάπο Γκουσμάν είναι μία από τις πλέον συναρπαστικές του τελευταίου έτους και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια άποψη εκ των έσω σχετικά με τον κόσμο» που είχε διαμορφώσει και ζούσε, επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο Αλμπέρτο Κιουράνα, διευθυντής προγράμματος του δικτύου Univision.

Αν και ο Σον Πεν ήταν εκείνος που συνάντησε τον Ελ Τσάπο, τη συγγραφή του σεναρίου της σειράς δεν την ανέθεσαν σε εκείνον, αλλά στον Άντρες Λόπες, ένα πρώην στέλεχος ενός κολομβιανού καρτέλ ναρκωτικών ο οποίος αφού εξέτισε πολλά έτη κάθειρξης σε φυλακές των ΗΠΑ, κατάφερε να εξορκίσει τους παλιούς του δαίμονες γράφοντας επιτυχημένα έργα περιλαμβανομένης μιας βιογραφίας στην ισπανική γλώσσα.

«Εκτός του να ενσωματώσει τις πρόσφατες εξελίξεις της απόδρασης και της σύλληψης (του Ελ Τσάπο), αυτή η μη εξουσιοδοτημένη ματιά θα διεισδύσει σε βάθος στην ζωή αυτού του άνδρα πέρα από την αυτοκρατορία των ναρκωτικών» επισημαίνει το δίκτυο που προσέθεσε ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σύντομα και θα ολοκληρωθούν συντομότερα προκειμένου η σειρά να προβληθεί από το φθινόπωρο του 2016.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese