Η δημιουργία ενός επιτυχημένου προϊόντος είναι ο υπέρτατος στόχος κάθε εταιρείας και φυσικά, πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Πόσο μάλλον όταν το προϊόν δεν είναι χειροπιαστό, αλλά υπηρεσία, όπως τα λειτουργικά συστήματα….

 

Η Microsoft προσπαθεί να το πετύχει, αλλά η Google που κινείται στο ίδιο μονοπάτι, ομολογουμένως την έχει προσπεράσει τα τελευταία χρόνια.

Η Google επικεντρώνεται στο να κάνει τις διαδικασίες περισσότερο αποδοτικές. Το Andrοιd είναι ένα από τα μεγαλύτερα προϊόντα της. Και κατανοώντας την ολοένα και αυξανόμενη κυριαρχία του στο χώρο του mobile, η Google κινείται προς τον συνδυασμό του desktop-focused Chrome OS με το Android mobile OS.

Αν συγκρίνουμε τα Chrome OS και Android, το πρώτο είναι λιγότερο ευέλικτο αλλά περισσότερο ασφαλές. Παρόλο αυτά, με το Android Marshmallow, η Google έχει κάνει αρκετή πρόοδο όσον αφορά το κομμάτι της ασφάλειας με τα mandatory encryption και secure boot. Με το επερχόμενο Andrοιd N, το οποίο θα ανακοινωθεί στο Google I/O, μπορούμε να περιμένουμε πραγματικές εκπλήξεις από την Google.

Τον περασμένο μήνα, η Google ανακοίνωσε το Pixel C tablet, που εμπνεύσθηκε από το Μicrosoft Surface Pro και το Apple iPad Pro. Αποφασίζοντας ποιο OS θα ήταν ταιριαστό για να τρέξει σε μεγαλύτερες screen touch συσκευές, η Microsoft δημιούργησε ένα OS που μπορεί και ‘αλλάζει’ μεταξύ των δύο modes (mobile/desktop).

Με την απόφαση να σκοτώσει το Chrome OS και να κρατήσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του για το επερχόμενο Andrοιd Nutella (ουπς! Υποτίθεται προς έπρεπε να το αναφέρω Android N), η Google ακολουθεί τα χνάρια της Microsoft. Αναφέροντας τώρα το όνομα του νέου Andrοιd N, και το Android Nougat είναι ένα ισχυρό χαρτί!

Ενώ το Android Marshmallow επικεντρώθηκε κυρίως στην ασφάλεια και να κάνει το Android ένα corporate-suitable προϊόν, το Android N θα είναι πραγματικά μια επαναστατική αλλαγή! Νωρίτερα, στα τέλη του περασμένου χρόνου, η Google ανακοίνωσε πως οι νεότερες εκδόσεις του Android θα είναι free από άχρηστα bloatware και το Android N θα είναι η τέλεια πλατφόρμα για να γίνει η αρχή αυτή.

Πηγή: SecNewsEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese