Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει αυτό το διάστημα να πείσει για…
την σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και την εμφάνιση των πρώτων σημαδιών ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία και στη γενικότερη πορεία

Με επίσημο θέμα στην ατζέντα τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου και την συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση, που προωθείται άμεσα, συνεδριάζει το απόγευμα, στις 5, το υπουργικό συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση ωστόσο αναμένεται να τεθούν επί τάπητος και όλα τα κεντρικά θέματα αιχμής: από την προσπάθεια έγκρισης του νέους ασφαλιστικού, έως τις επαφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και από τις κοινωνικές αντιδράσεις που εκδηλώνονται πλέον όλο και πιο συχνά για τις κυβερνητικές επιλογές έως την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.

Ειδικά για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τις διεργασίες που αυτή προκαλεί σε άλλους πολιτικούς χώρους, όπως στην κεντροαριστερά, αναμένεται να υπάρξει πιθανόν και η πρώτη τουλάχιστον υπαινικτική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα συναντηθεί άλλωστε τις επόμενες ημέρες με τον κ. Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει αυτό το διάστημα να πείσει για την σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και την εμφάνιση των πρώτων σημαδιών ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία και στη γενικότερη πορεία.  Οι παράγοντες αντιστροφής του κλίματος, όπως λένε, μπορεί να είναι η συμφωνία με τους δανειστές, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο επικείμενος αναπτυξιακός νόμος και η αναμενόμενη ολοκλήρωση της αξιολόγησης με επακόλουθο το άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος.

Στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να αναδειχθούν ορισμένα στοιχεία, που πιστοποιούν κατά τους κυβερνώντες την πορεία ανάκαμψης,. Στοιχεία όπως η αύξηση των θέσεων εργασίας τον Δεκέμβριο, η αύξηση των φορολογικών εσόδων τον ίδιο μήνα, αλλά και η βελτίωση γενικά του οικονομικού κλίματος, που θεωρεί η κυβέρνηση ότι υπάρχει.
 ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese