Συνελήφθη 59χρονος, ο οποίος εξαπατούσε πολίτες που αναζητούσαν εργασία… Ο δράστης πραγματοποιούσε τις απάτες του μέσω διαδικτύου αλλά αναρτούσε αγγελίες και σε σε εφημερίδες.

Προχθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως, συνελήφθη ο 59χρονος, έπειτα από σχετική καταγγελία.

Ο άνδρας εξαπατούσε πολίτες που αναζητούσαν εργασία, αναρτώντας ψευδείς αγγελίες σε εφημερίδες και το διαδίκτυο και αποσπώντας χρηματικά ποσά. Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία ο 59χρονος, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει προσωπικά έγγραφα και χρηματικά ποσά, που είχε αφήσει σε προσυμφωνημένο σημείο με ένα ζεύγος, με σκοπό την εύρεση εργασίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 59χρονος, το τελευταίο δίμηνο, είχε εξαπατήσει τρεις ακόμη πολίτες με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας αφαιρώντας χρηματικά ποσά, ενώ είχε επιχειρήσει να εξαπατήσει άλλους τρεις τουλάχιστον.

Στην κατοχή του συλληφθέντα και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του 59χρονου, που χρησιμοποιούσε για την τέλεση των παράνομων δραστηριοτήτων του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις 3 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, ένα 1 κινητό τηλέφωνο, ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα και τηλέφωνα και πλήθος αντιγράφων προσωπικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 59χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese