«Θεωρούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο εκπρόσωπος του ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Εξάλλου είναι κάτι που και ο ίδιος δεν το κρύβει και το λέω μετά λόγου γνώσεως. Μου δόθηκε η δυνατότητα να ακούσω από κοντά τις θέσεις και…

 

τις απόψεις του όταν ως βουλευτής μετείχα στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης την περίοδο που ήταν υπουργός» ανέφερε η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στο Mega και την ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ θα περιμένουν να ακούσουν τις συγκεκριμένες θέσεις της ΝΔ επί των πολύ σοβαρών νομοσχεδίων που αφορούν στο ασφαλιστικό, την φορολογία και την φορολογία των αγροτών και εξέφρασε τον φόβο ότι η πόλωση θα είναι πολύ μεγάλη.

«Ευχόμαστε να μη δημιουργηθεί κλίμα πόλωσης γιατί θέματα, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το μεταναστευτικό προϋποθέτουν για να επιλυθούν διάλογο και συναίνεση» είπε χαρακτηριστικά η κ. Χρυσοβελώνη, προσθέτοντας «οι ΑΝΕΛ εκφράζουμε τις θέσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τις αρχές που εκείνος πρέσβευε. Εκφράζουμε τον φιλελευθερισμό με κοινωνικό πρόσωπο».

Είπε ότι για το ασφαλιστικό θα συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ, προσθέτοντας «είναι σαφές ότι έπρεπε να γίνει αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση του ασφαλιστικού. Δεν πρέπει να ξεχνούμε την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα ταμεία μετά το ρήμαγμα των αποθεματικών από το ΠΑΣΟΚ κυρίως και επομένως πρέπει να υπάρξει εξυγίανση».

Η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα «και αρκετές διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους δικηγόρους, τους μηχανικούς, τους γιατρούς κ.α.»

«Αν δεν γίνουν διορθωτικές κινήσεις για τους δικηγόρους όπου ανήκω επαγγελματικά, θα κλείσουν πολλά δικηγορικά γραφεία. Το 35,5% που προβλέπεται στο σχέδιο είναι καταστροφικό και θα οδηγήσει πολλούς νέους αλλά και παλιούς δικηγόρους στην έξοδο από το επάγγελμα. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, προκαταβολή φόρου 75% ,και 100% για τον επόμενο χρόνο, καταλαβαίνετε ότι το 38,5% είναι απαγορευτικό. Εκτός του ότι θα βρεθεί κόσμος στην ανεργία, φοβάμαι ότι θα ενισχυθεί και η μεγάλη φοροδιαφυγή» ανέφερε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι «φαντάζομαι πως θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Ούτως ή άλλως η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός θα ακούσουν τις προτάσεις των δικηγόρων όπως και των άλλων επιστημονικών φορέων, καθώς και των αγροτών. Είναι πολύ θετικό ότι ο κ. Κατρούγκαλος έχει τη διάθεση και να ακούσει και να άρει τις αδικίες όπου υπάρχουν. Χρειάζεται προσοχή στην κατανομή των βαρών στο ασφαλιστικό, έτσι ώστε να υπάρχει και ισορροπία και ισονομία».

Εγκάλεσε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για «περίσσευμα λαϊκισμού και υποκρισίας (καθώς) ξεχνούν ότι κατέστρεψαν το ασφαλιστικό, ότι ρήμαξαν τα αποθεματικά των ταμείων, ξεχνούν το …περίφημο PSI με τον κ. Βενιζέλο, ξεχνούν τις 11 περικοπές συντάξεων που έκαναν χωρίς να δώσουν λύση στο ασφαλιστικό».

«Πρόσφατα ο ελληνικός λαός έδωσε σαφέστατη εντολή στην κυβέρνηση να συνεχίσει την προσπάθεια γιατί πιστεύει ότι μπορεί να διαχειριστεί τα πράγματα καλύτερα. Να μην μπερδευόμαστε. Ο κ. Μητσοτάκης δεν εξελέγη πρωθυπουργός, εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ. Η χώρα έχει κυβέρνηση, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Περιμένουμε με αδημονία να ακούσουμε από τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό. Η ΝΔ και τα άλλα κόμματα τη αντιπολίτευσης πρέπει να καταλάβουν ότι στα σοβαρά θέματα πρέπει να υπάρχει συναίνεση έτσι ώστε να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας» ανέφερε η κ. Χρυσοβελώνη.

Σε ότι αφορά την υπόθεση της Eldorado Gold στις Σκουριές, είπε ότι δεν γνωρίζει κατά πόσο έχουν τηρηθεί από την εταιρεία οι συμβατικές δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί.

«Για το θέμα αυτό θα έχουμε ενημέρωση στην Κ.Ο από τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος. Από εκεί και πέρα, αν δεν έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις, είναι ένα πρόβλημα. Βεβαίως δεν είναι καλό να κλείνει ένα εργοστάσιο, ή να απομακρύνονται επενδύσεις από τη χώρα, αλλά θα πρέπει να ακούσουμε και τον αντίλογο» κατέληξε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese