Διαμαρτυρόμενοι φοιτητές διέκοψαν την πρώτη δημόσια συζήτηση για την Παιδεία…

Φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα που είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει την πρώτη δημόσια συζήτηση για την Παιδεία. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, για τα κενά που υπάρχουν στα Πανεπιστήμια τα ΤΕΙ αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, δεν επέτρεψαν να ξεκινήσει η πρώτη δημόσια συζήτηση για την Παιδεία.

Σήμερα, είναι η επίσημη «πρώτη» των ανοιχτών συζητήσεων της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία. Στην εναρκτήρια συζήτηση επρόκειτο να παραστεί ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Φοιτητής από την ομάδα των διαμαρτυρούμενων δήλωσε τα παρακάτω:

Ο διάλογος αυτός είναι ένα έγκλημα, ένα έγκλημα το οποίο συντελείται στις πλάτες των καθηγητών οι οποίοι σέβονται την επιστήμη τους, των φοιτητών των οποίων πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα, των οικογενειών τους και δηλώνουμε τα εξής σε όλους τους τόνους: «θα μας βρούνε μπροστά τους και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας. Γι’ αυτό λοιπόν έχει ξεσπάσει πόλεμος σε κάθε Σχολή, σε κάθε αμφιθέατρο, σε κάθε εργαστήριο. Αυτό τον πόλεμο εμείς θα πρωτοστατήσουμε – να τον ετοιμάσουμε και αύριο παντού σε όλες τις Σχολές θα κυρηχθεί συναγερμός, γιατί είναι κοροϊδία, γιατί δεν ταιριάζει στους ανθρώπους που έχουν όνειρα και ανάγκες 18 χρονών.


ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese