Αιχμηρός κατά των συνυποψηφίων του, αλλά και κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. Από τα…

 

πυρά του δεν γλίτωσε κανείς, ενώ έκανε λόγο για… παιδιά με τα οποία είχε να κάνει στις εκλογές, για δική του αφέλεια, αλλά και για πικρία που ένιωσε.

Σε μια προσωπική συνέντευξη στο STAR επεσήμανε ότι αισθάνθηκε στεναχώρια για τη συμπεριφορά κάποιων και ιδιαίτερα συνυποψηφίων του, όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Πρόσθεσε πως δεν θεωρεί διόλου τυχαίο το γεγονός ότι Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκαν στον εορτασμό των Θεοφανίων στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με αυτή καθεαυτή την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε πως «είναι απολιτίκ κατά βάση», γιατί, «αν έχασα γιατί πήγαν όλοι αυτοί μαζί, τότε η εκλογή δεν ήταν πολιτική». Μίλησε και για «χτύπημα κάτω από τη μέση» αναφορικά με το γεγονός ότι οι ανθυποψήφιοί του χρησιμοποίησαν το επιχείρημα ότι η υποψηφιότητά του στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με «προβοκάρισε», όπως είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τα ποσοστά που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μεσσηνία, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως απορεί «γιατί ο Σαμαράς δεν έδωσε κατευθείαν το κόμμα στον Μητσοτάκη»… Μάλιστα είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «στον α» γύρο τους στήριξε όλους εκτός από εμένα».

Από τα πρώτα λεπτά της συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, έστρεψε τα πυρά του κατά πάντων για τη συμπεριφορά των οποίων ένιωσε πικρία.

Προσωπική επίθεση εξαπέλυσε και στον Άδωνι Γεωργιάδη τον οποίο και κατηγόρησε για πρακτικές πολιτικής καφενείου, αναφερόμενος στα παράπονα του δεύτερου ότι δεν τον πήρε τηλέφωνο ο κ. Μεϊμαράκης για να ζητήσει στήριξη. Τον χαρακτήρισε επίσης «απολίτικο».

Χρησιμοποιώντας απαξιωτικό λόγο, είπε επίσης ότι «είχα να κάνω με παιδιά και δεν το είχα καταλάβει», λέγοντας ότι «πήγα αφελώς σε αυτήν τη διαδικασία». «Δεν είχα επικοινωνιολόγους ούτε χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε και στον χαμό της αδερφής του, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου (μεταξύ των δύο γύρων), λέγοντας ότι ήταν ένα γεγονός που τον έριξε πολύ και ότι σκεφτόταν να αποχωρήσει.

Όμως αποφάσισε να παραμείνει στην κούρσα, καθώς και η αδερφή του, του έλεγε ότι δεν πρέπει να αποχωρήσει.

Παραδέχτηκε επίσης ότι περίμενε την ήττα, και μάλιστα με μεγαλύτερη διαφορά, καθώς η κακή ψυχολογική του κατάσταση δεν τον άφησε να αφιερωθεί στον αγώνα για την προεδρία της ΝΔ. «Ήμουν ψυχολογικά προετοιμασμένος για το αποτέλεσμα. Αισθάνθηκα πικρία για την συμπεριφορά κάποιων συνυποψηφίων όλο αυτό το διάστημα», είπε.

Ερωτηθείς εάν τελικά του έκανε κακό η στήριξη από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, απέφυγε να απαντήσει και αναφέρθηκε μόνο στα όσα λέγονται ότι δόθηκε στήριξη για να έχει περιθώριο ο κ. Καραμανλής να επιστρέψει. Πάνω σε αυτό τόνισε ότι ο Καραμανλής εάν θέλει να επιστρέψει θα το κάνει και δεν έχει ανάγκη κανέναν Μεϊμαράκη, συμπληρώνοντας ότι «αυτά δεν κολακεύουν και δεν τιμούν κανέναν». Στη συνέχεια της συνέντευξης αρκέστηκε να πει ότι «είτε με βοήθησε, είτε με έβλαψε, ήταν τιμή μου η υποστήριξη του κ. Καραμανλή».

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον ίδιο

Για την επόμενη ημέρα ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως παραμένει σταθερός στη θέση του: «Ξεκαθάρισα ότι θα πρέπει να είναι αποτελεσματική και εποικοδομητική η αντιπολίτευση για το συμφέρον του τόπου», ενώ αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε: «Εγώ του εύχομαι να πάει καλά. Του λέω ότι είμαι παρών. Θα είμαι δίπλα του. Θα κάνω αυτό που έκανα σε όλη μου τη ζωή, να βοηθάω τον εκλεγμένο αρχηγό του κόμματος. Εγώ ουδέποτε έφυγα από το κόμμα και ούτε σκοπεύω».

Διευκρίνισε ότι από εδώ και στο εξής θα παίξει το ρόλο του βουλευτή και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «εφόσον θα λειτουργήσουμε δημοκρατικά- γιατί έτσι λειτουργήσαμε τους μήνες που εγώ ήμουν πρόεδρος- εάν έχουμε άλλες απόψεις για τα σοβαρά ζητήματα θα πάμε στα όργανα, στην κοινοβουλευτική ομάδα. Θα πούμε τις απόψεις μας και θα στοιχηθούμε στην πλειοψηφία».

Πάντως ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι δεν του αρέσει το σύνθημα «όλοι μαζί» του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Αυτό το όλοι μαζί δεν μου πολύ αρέσει συνήθως. Γιατί ο πρόεδρος εννοεί: Όλοι μαζί μου. Και όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου να διαγραφεί», είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκη.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese