Πατέρας και κόρη ήταν…
μεθυσμένοι – Αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης για τον βιασμό – Αρνούνται τις κατηγορίες οι συλληφθέντες έφηβοι

Η είδηση προκάλεσε σοκ, όχι μόνο στην κοινωνία της Νέας Υόρκης, αλλά και παγκοσμίως, καθώς έγινε γνωστό ότι πέντε αγόρια, γύρω στα 15 τα περισσότερα, έδιωξαν από παιδική χαρά του Μπρούκλιν έναν άντρα που περπατούσε με την 18χρονη κόρη του και στην συνέχεια την βίασαν ομαδικά.

Σήμερα όμως έρχονται στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση που ανατρέπουν τα δεδομένα. Αστυνομικές πηγές που επικαλούνται οι New York Times, αναφέρουν πως η ιστορία που διηγήθηκαν στις αρχές πατέρας και κόρη «έχει κενά» και πως δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν από τα στοιχεία. Καταρχήν και οι δυο ήταν μεθυσμένοι και είχαν πάει στην παιδική χαρά να πιουν μπύρες, που μόλις είχαν αγοράσει. Δεύτερον, στην κατάθεσή της στις αρχές, η κοπέλα δεν ανέφερε τίποτα για όπλο, ενώ η ίδια καταγγέλλει πως ένας από τους δράστες την βίασε, ενώ άλλοι δύο την εξανάγκασαν σε στοματικό ερωτα. Οι ιατρικές εξετάσεις που θα επιβεβαιώσουν ή όχι τα λεγόμενά της αναμένονται, λέει η αστυνομία. Τρίτον, οι έφηβοι, τρεις από τους οποίους παραδόθηκαν όταν είδαν από βίντεο που κυκλοφόρησε πως τους ψάχνει η αστυνομία και ένας συνελήφθη, αρνούνται πως διέπραξαν τα εγκλήματα ή πως κάποιος από αυτούς είχε μαζί του όπλο.

Επιπλέον, κανένας μάρτυρας από όσους περνούσαν από το σημείο ή ζουν στην περιοχή δεν άκουσε φωνές ή δεν είδε τίποτα ύποπτο.

Ήταν η ιστορία του πατέρα πάντως που προκάλεσε υποψίες στις αρχές. Ο ίδιος είχε χάσει την επιμέλεια της κόρης του όταν εκείνη ήταν δύο ετών και έκτοτε μεγάλωσε σε ανάδοχη οικογένεια σε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ. Επανενώθηκε με τον πατέρα της μόλις πέρυσι. Γείτονες περιγράφουν τον άντρα ως μέθυσο και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως εγκαταλείποντας την παιδική χαρά, πήγε σε μίνι μάρκετ της γειτονιάς, όχι όμως για να ζητήσει βοήθεια, παρά μόνο ζητούσε «να κάνει ένα τηλεφώνημα». Το γεγονός πως φαινόταν μεθυσμένος οδήγησε τους υπαλλήλους των καταστημάτων να του αρνηθούν, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις…

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, χωρίς να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο προς το παρόν.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese