«Από εδώ και πέρα θα παίξω τον ρόλο του…
βουλευτή. Αυτό έκανα πάντα. Αυτό θα κάνω και τώρα. Η λέξη  ενότητα δεν έχει πολιτική σημασία. Η λέξη σύνθεση έχει πολιτική σημασία και φέρνει και την ενότητα. Άρα ο προεδρεύων έχει αυτή τη σημαντική αποστολή. Να συνθέτει τις διαφορετικές φωνές. Τα όργανα του κόμματος θα παίρνουν τις αποφάσεις με βάση την πλειοψηφία» τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και σημείωσε με νόημα πως: «Δεν θα ζητήσω κάτι από τον κ. Μητσοτάκη. Η ανανέωση αν γίνει με μοναδικό κριτήριο την ηλικία κάποιου δεν θα φέρει την αξιοκρατία μέσα από διαδικασίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθεί ένα… παρεϊστικό κλίμα».

Παράλληλα, αναφερόμενος και πάλι στον κ. Σαμαρά τόνισε πως «Γίνανε πολλά λάθη επί πρωθυπουργίας Σαμαρά. Δεν είναι να κουβεντιάζουμε σήμερα πως χάσαμε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου αλλά όχι τις εκλογές του Ιανουαρίου ή τις ευρωεκλογές. Όλα αυτά τα είπα και θα τα ξαναπώ αλλά δε νομίζω πως  για αυτό οι δικοί του άνθρωποι με πολέμησαν τόσο λυσσαλέα. Όχι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς τον οποίο τιμώ και εκτιμώ» και συμπλήρωσε πως: «Η ΚΕΦΕ ήταν επιλεγμένη από τον Αντώνη Σαμαρά. Έμαθα πως ο κ. Παπαμιμίκος θα παραμείνει μέχρι το συνέδριο στη θέση του. Τι να πω… Ίσως και αυτό να είναι μέρος του deal»!

Τέλος, αναφερόμενος στο νέο πρόεδρο της ΝΔ, σημείωσε: «Δεν μπορούμε να χαρακτηρίζουμε κάποιον από τα λόγια του αλλά από τις πράξεις. Ήταν σε ένα δύσκολο υπουργείο. Θα μπορούσε να είχε μιλήσει περισσότερους με τους κοινωνικούς φορείς αλλά δεν είναι όλα τόσο εύκολα όσο νομίζουμε. Ας μην βιαζόμαστε. Εγώ διατηρώ το δικαίωμα να εκφράζω τις απόψεις μου μέσα στο κόμμα».
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese