Προστατευμένο είδος από την Εθνική νομοθεσία, ο θανατωμένος καρχαρίας, με τον οποίο φωτογραφήθηκε ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ…
Πάνος Καμμένος, στην επικοινωνιακή προσπάθειά του να χρησιμοποιήσει τον εξαβράγχιο καρχαρία (Hexanchus griseus), για να “αποδείξει” πως, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. πιάνει και θα συνεχίσει να πιάνει «έναν έναν τους μεγαλοκαρχαρίες….», όπως έγραψε, χαρακτηριστικά, στο σχετικό tweet του.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της το WWF Ελλάς, ο σκοτωμένος καρχαρίας, με τον οποίο φωτογραφίζεται ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., είναι ο εξαβράγχιος καρχαρίας (Hexanchus griseus), «ένας από τους πιο κυνηγημένους στην Ελλάδα καρχαρίες, για τον οποίο δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία καταγραφή απρόκλητης επίθεσης σε ανθρώπους».
«Η αλιεία του εξαβράγχιου απαγορεύεται από την εθνική νομοθεσία από το 1981, με το προεδρικό διάταγμα 67/1981», προσθέτει στην ανακοίνωσή της το WWF Ελλάς και ολοκληρώνει, καταγγέλλοντας την ενέργεια του Πάνου Καμμένου:

«Το WWF Ελλάς εδώ και χρόνια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη γύρω από τους πιο κυνηγημένους κυνηγούς των θαλασσών μας: τους καρχαρίες.

Η εικόνα ενός υπουργού, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και αρμόδιος για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη θάλασσα και ειδικότερα για την αλιεία, να καμαρώνει δίπλα σε έναν σκοτωμένο κορυφαίο του θαλάσσιου βασιλείου είναι ντροπιαστική και δεν δείχνει καμία γενναιότητα. Άσχετα από το εάν η θανάτωση του καρχαρία προήλθε από ακούσια παγίδευσή του στα στατικά δίχτυα ή ήταν εσκεμμένη ενέργεια, η φωτογραφία δείχνει μια σαφή περιφρόνηση για τους νόμους προστασίας της απειλούμενης θαλάσσιας ζωής.

Το WWF Ελλάς καταδικάζει απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου».
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese