Τον καθορισμό ανώτερων ορίων στον αριθμό των προσφύγων που θα γίνονται δεκτοί στη χώρα – όπως υποστηρίζει ο εταίρος του στον κυβερνητικό συνασπισμό, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα – απορρίπτει εκ νέου ο ομοσπονδιακός καγκελάριος…

 

της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για γενικεύσεις μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολονία, παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μιλώντας το μεσημέρι σε σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών με την ευκαιρία του Νέου Έτους, ο καγκελάριος τόνισε πως οι «ρατσιστές» δεν θα πρέπει να πιστεύουν ότι μία αδικία όπως αυτή που συνέβη στην Κολονία, αποδεικνύει την ορθότητα των δικών τους θέσεων.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα την ανάγκη να προστατευτούν οι πρόσφυγες από το να συγκρίνονται με εκείνους οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή έχουν εγκληματική δραστηριότητα.

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση και απορρίπτοντας τα όρια στον αριθμό των προσφύγων που ζητά ο κυβερνητικός του εταίρος,, ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε ότι «στην Αυστρία λαμβάνεται σοβαρά υπόψη όχι μόνον το Κράτος Δικαίου αλλά υπάρχει επίσης μία καρδιά για εκείνους που αναγκάζονται σε φυγή εξαιτίας πολέμου».

Μία μείωση του αριθμού των αιτήσεων χορήγησης ασύλου δεν θα συμβεί με έντονες συνθηματολογίες, αλλά με την εξάλειψη των αιτίων της φυγής των ανθρώπων, ανέφερε ο Βέρνερ Φάιμαν, προσθέτοντας πως απαιτείται και μία ανάλογη προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης μία επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese