Μια παραίτηση με νόημα υπέβαλε ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης…

Σε επιστολή του προς τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη – τον οποίο στήριξε φανερά προεκλογικά – του ανακοινώνει ότι παραιτείται από τη θέση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος.

Πρόκειται για κίνηση παραδειγματισμού προς τα υπόλοιπα στελέχη ή για αποτέλεσμα μυστικής συμφωνίας με τον νέο πρόεδρο ώστε αξιοποιηθεί σε άλλη θέση; Από τη Συγγρού διαμηνύουν πάντως πως η πρωτοβουλία ανήκει στον ίδιο τον κ. Βαρβιτσιώτη. Ενώ ο ίδιος εξηγεί ότι θέλησε να διευκολύνει τον νέο πρόεδρο στις αποφάσεις του.

Η επιστολή Βαρβιτσιώτη στον Μητσοτάκη

Προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη

Αθήνα, 11.1.2016

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας συγχαρώ ολόψυχα για την εκλογή σας. Η σημερινή ημέρα αποτελεί σταθμός επανεκκίνησης, όχι μόνο για την Παράταξή μας, αλλά και για την Ελλάδα. Με την ψήφο τους προς το πρόσωπό σας τα στελέχη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν μια καθαρή εντολή ανανέωσης και ανασυγκρότησης. Έδωσαν την εντολή δημιουργίας μιας ισχυρής και μεγάλης Νέας Δημοκρατίας.

Που θα συνθέσει και θα εκφράσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, θα απευθυνθεί ξανά στη νέα γενιά και θα αποτελέσει γρήγορα τη γνήσια έκφραση της Ελλάδας που παράγει και καινοτομεί.

Στην προσπάθεια που ξεκινάμε για την Παράταξή μας και για την Ελλάδα, θεωρώ προσωπικό καθήκον να σας διευκολύνω στις αποφάσεις σας και να σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος, θέτοντας τον εαυτό μου στη διάθεσή σας. Κοινός μας στόχος, άλλωστε, είναι το ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης, που εξέφρασαν χθες οι Νεοδημοκράτες, να καταστεί γρήγορα πλειοψηφικό ρεύμα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Γι’ αυτό, στην ελπιδοφόρα πορεία που ξεκινάει, θα σταθώ συμπαραστάτης και αρωγός με όλες μου τις δυνάμεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese