Η ανακοίνωση του θανάτου του Ντέιβιντ Μπάουι το πρωί είχε ως αποτέλεσμα να κατακλυστούν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης με εκατομμύρια μηνύματα χρηστών του Διαδικτύου και στο Twitter καταγράφεται «τεράστιος» όγκος…

 

αναρτήσεων, όπως γνωστοποίησε το Visibrain, μια πλατφόρμα παρακολούθησης και ανάλυσης του περιεχομένου και των τάσεων των μηνυμάτων στο Twitter.

Το Visibrain καταμέτρησε γύρω στις 15.30 ώρα Ελλάδας περισσότερα από 3,16 εκατομμύρια tweets σχετικά με τον Ντέιβιντ Μπάουι και με τις ετικέτες #RIPDavidBowie και #DavidBowie.

Συγκριτικά, είναι ενδεικτικό να αναφερθεί ότι για την τελευταία τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ σε διάστημα 5 ωρών είχαν σταλεί 5,9 εκατομμύρια μηνύματα και χθες το βράδυ με αφορμή την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών οι χρήστες του Twitter έστειλαν 3,7 εκατομμύρια tweet.

Tweets about «David Bowie»

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?»http»:»https»;if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+»://platform.twitter.com/widgets.js»;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,»script»,»twitter-wjs»);English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese