Όλα τα θέματα, που σχετίζονται με τις νέες ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, συζήτησαν ο Κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαρός Σέφκοβιτς.

Μετά την ίδια τη συνάντηση…

 

ο κ. Σέφκοβιτς, σε δηλώσεις του, επεσήμανε ότι «οι νέες ανακαλύψεις φυσικού αερίου αλλάζουν τη γεωδυναμική αυτής της περιοχής».

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι οι ανακαλύψεις αυτές θα μπορούν να λειτουργήσουν ως επιπρόσθετο γεφυρωτικό στοιχείο, διότι σαφώς αυτές οι νέες ανακαλύψεις θα πρέπει να λειτουργήσουν προς όφελος ολόκληρης της περιοχής, ολόκληρης της Κύπρου».

Ο κ. Σέφκοβιτς εξέφρασε την βεβαιότητα ότι αυτές οι ανακαλύψεις θα μπορούσαν να έχουν επίσης πολύ θετική επίδραση στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης τον ενημέρωσε για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό και ότι συζήτησαν και για έργα που είναι πολύ σημαντικά για την Κύπρο.

Παράδειγμα, όπως είπε, είναι μελέτες για τη δημιουργία έργου που αφορά τον ηλεκτρισμό που θα συνδέει την Κύπρο με το Ισραήλ, μετά την Κύπρο με την Κρήτη, καθώς και τις προοπτικές της Κύπρου σε ό,τι αφορά θέματα ηλιακής ενέργειας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese