Η Φινλανδία και η Σουηδία δεν θα συμμετέχουν σε οποιαδήποτε…
στρατιωτική συμμαχία, εννοώντας το ΝΑΤΟ δήλωσαν από κοινού οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Γιούχα Σίπιλα και  Στέφαν Λέβεν.

  Σύμφωνα με κοινό κείμενο που υπέγραψαν οι δύο πρωθυπουργοί αναφέρονται στη ροή των προσφύγων στην Ευρώπη, στις επιθέσεις στη Γαλλία, στην ένταση που υπάρχει στην Ουκρανία, στην αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή της Βαλτικής, που όλα αυτά επιδεινώνουν την κατάσταση στην Ευρώπη, όπως σημειώνει η ρωσική εφημερίδα «Βίζγλιαντ».  

«Στα διαδραματιζόμενα βλέπουμε μια σοβαρή πρόκληση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια μετά τον Ψυχρό Πόλεμο», αναφέρουν.

 «Έτσι, η Φινλανδία και η Σουηδία δεν εντάσσονται σε στρατιωτικές συμμαχίες. Πιστεύουμε ότι αυτό μας εξυπηρετεί και βασιζόμαστε στην εμπειρία μας που λαμβάνεται υπόψη κατά την αξιολόγηση των υφιστάμενων απειλών.   Αυτό συμβάλλει στη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη Βόρεια Ευρώπη και στο σύνολό της», είπε ο Σίπιλα.  

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας είπε ότι η φινλανδο-σουηδική στρατιωτική συνεργασία έχει προχωρήσει.   «Έχουμε κάνει κοινές ασκήσεις, ενισχύουμε τον τομέα των πληροφοριών, τη χρήση των λιμένων και των αεροδρομίων στις δύο χώρες. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να συνεργασθούμε στην περίοδο κρίσης», τόνισε ο Λέβεν. English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese