Έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα για την πάταξη της φοροδιαφυγής εμφανίζεται… η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμά της εφημερίδας Handelsblatt.

Ένα κείμενο που έχει ως αφορμή τη συνάντηση των δύο υπουργών Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – Ευκλείδη Τσακαλώτου, την προσεχή Τετάρτη, στο Βερολίνο. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακαλώτος επιθυμεί να αποδεχθεί μια προσφορά που είχε κάνει ο κ. Σόιμπλε στους Έλληνες εδώ και αρκετά χρόνια. Σημειώνεται ότι το Βερολίνο είχε προτείνει σε συνεννόηση με τους υπουργούς Οικονομικών των γερμανικών κρατιδίων την αποστολή 500 υπαλλήλων των υπηρεσιών φορολογικού ελέγχου. Ωστόσο, έως σήμερα από τις ελληνικές αρχές έχουν ζητηθεί μόλις 10.

Η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Βάλτερ-Μπόργιανς, ο οποίος τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα πάντα προκειμένου να ενισχύσει τη βάση εσόδων της – κυρίως μέσω της τήρησης των φορολογικών νόμων και της πραγματικής καταβολής των φόρων».

Τέλος, η Handelsblatt, σχολιάζει ότι «προφανώς ο κ. Τσακαλώτος θέλει να κάνει εκ των υστέρων αυτό που με ασυγχώρητο τρόπο παραμέλησαν να κάνουν οι προκάτοχοί του».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese