Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με τον εντοπισμό των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη, οι οποίοι τα ξημερώματα Πρωτοχρονιάς «πυρπόλησαν»…
δημοτικό όχημα, ζητούν οι διοικήσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών, με μήνυση κατ’ αγνώστων που υποβλήθηκε χθες, Σάββατο 9 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που επαναφέρει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης στην περιοχή, θέμα που πολλές φορές έχει καταγγείλει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης με επιστολές του στις πολιτικές και φυσικές ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως επίσης και με μηνυτήριες αναφορές στις εισαγγελικές αρχές. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα κατατέθηκαν και ερωτήσεις στη Βουλή από τους βουλευτές Γ.Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη) και Γ.Σαρίδη και Α.Φωκά (Ένωση Κεντρώων), χωρίς ωστόσο να δίνονται ουσιαστικές απαντήσεις από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, με «θύμα» αυτή τη φορά δημοτικό επιβατηγό όχημα. Άγνωστοι «πυρπόλησαν» το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ της δημοτικής επιχείρησης στην περιοχή Στρεμπενιώτη, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Να σημειωθεί ότι στο ίδιο κτίριο και σε απόσταση ελάχιστων μέτρων στεγάζεται σταθμός του ΕΚΑΒ που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, κάτι που οι θρασύτατοι δράστες αγνόησαν παντελώς κι έκαναν ανενόχλητοι τη «δουλειά» τους.

«Δεν πτοούμαστε…»

Επί τόπου κατέφθασε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατέσβησε τη φωτιά πριν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και απειλήσει ακόμη και τις παρακείμενες εγκαταστάσεις στις οποίες στεγάζονται η ΚΕΥΝΣ, αποθήκες του δήμου, υπηρεσίες Υποθηκοφυλακείου και Κτηματολογίου, κ.ά. Αμέσως ενημερώθηκε και ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης που βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος και είχε επικοινωνίες με την Π.Υ. και την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ.Δανιηλίδης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επρόκειτο για εμπρηστική ενέργεια. Ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης επισκέφθηκε χθες την Π.Υ. για την υποβολή της μήνυσης κατ’ αγνώστων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα παραλάβει και την Έκθεση Αυτοψίας.

«Δυστυχώς οι φωνές αγωνίας δεν εισακούγονται και το πρόβλημα της ελλιπούς έως και ανύπαρκτης αστυνόμευσης συνεχίζει να υφίσταται σε επικίνδυνα επίπεδα. Με ευχές και ατέρμονες συζητήσεις περί ανασχεδιασμών και αναδιατάξεων στην ΕΛ.ΑΣ. δεν δίνονται λύσεις. Ας ελπίσουμε κάτι να αλλάξει γρήγορα…», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σ.Δανιηλίδης, και πρόσθεσε: «Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Όπως δεν πέτυχαν να μας φοβίσουν ή να μας τρομοκρατήσουν, έτσι κι αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό και δεν πρόκειται να πτοηθούμε. Ο δήμος μας θα συνεχίσει να είναι στην πρωτοπορία σε όλα τα μέτωπα και δεν θα υποχωρήσουμε στην υλοποίηση κι εφαρμογή του προγράμματός μας».

Όπως επισημαίνει, «τα αποδεκατισμένα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής, με το ελάχιστο εναπομείναν προσωπικό, μετά βίας καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις φύλαξης, εσωτερικής λειτουργίας και διεκπεραίωσης της καθημερινής γραφειοκρατίας». «Ως κραυγή αγωνίας, για μια ακόμη φορά απαιτούμε επιτέλους να προχωρήσει η αναδιοργάνωση των Α.Τ., να επιστρέψουν στα Τμήματα όλοι οι αποσπασμένοι σε διάφορες υπηρεσίες αστυνομικοί, να σταματήσουν να απασχολούνται αστυνομικοί σε αλλότρια καθήκοντα, να υπάρξει νέα επιπλέον στελέχωση των περιφερειακών ενοποιημένων Α.Τ., να ιδρυθούν Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών και Τροχαίας σε κάθε Τμήμα ‘‘Καλλικρατικού’’ δήμου. Οι πολίτες, ο λαός, η κοινωνία και η νεολαία δικαιούνται έστω το ελάχιστο, δηλαδή το αίσθημα ασφάλειας το οποίο υποχρεούται να εξασφαλίζει η Πολιτεία βάση της συνταγματικής πρόβλεψης», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese