Το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, απήγαγε σήμερα δύο δημοσιογράφους ενός αντικαθεστωτικού ραδιοφωνικού σταθμού στα βορειοδυτικά της χώρας, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα μέλος της αντιπολίτευσης….

 

"Το Μέτωπο Αλ Νόσρα απήγαγε σήμερα το πρωί τους ακτιβιστές Χάντι αλ Αμπντάλα και Ραέντ Φάρες στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού Fresh FM που εκπέμπει στην περιοχή του Καφράμπελ", στην επαρχία Ιντλίμπ, είπε ο Σόνερ Τάλεμπ ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα μέσα ενημέρωσης του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού, της κυριότερης οργάνωσης της εξόριστης αντιπολίτευσης.

Ο Φάρες, που είναι ο διευθυντής του σταθμού, έχει συλληφθεί πολλές φορές από το Μέτωπο Αλ Νόσρα που τον κατηγορεί για την "ευνοϊκή στάση του απέναντι στους αποστάτες". Σύμφωνα με τον Τάλεμπ, ο Fresh FM μεταδίδει πολιτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, κάτι που δεν αρέσει στους τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Χάντι αλ Αμπντάλα, που είναι γνωστός από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ τον Μάρτιο του 2011, ήταν ένας από τους δημοσιογράφους που πήραν συνέντευξη από τον ηγέτη του Μετώπου Αλ Νόσρα, τον Άμπου Μοχάμαντ αλ Τζολάνι στις 12 Δεκεμβρίου.

"Χάρη στις επαφές του με το Αλ Νόσρα ο Χάντι αλ Αμπντάλα είχε καταφέρει στο παρελθόν να απελευθερώσει τον φίλο του (σ.σ. τον Φάρες) αλλά αυτή τη φορά οι τζιχαντιστές τους συνέλαβαν και τους δύο και κατέστρεψαν ή κατάσχεσαν ό,τι βρήκαν στο ραδιόφωνο", συνέχισε ο Τάλεμπ.

Η πόλη Καφράμπελ ελέγχεται από τους αντάρτες του "Στρατού της Κατάκτησης", ενός συνασπισμού διαφόρων οργανώσεων και του Μετώπου Αλ Νόσρα.

Είχε γίνει γνωστή από τα χιουμοριστικά και πρωτότυπα συνθήματα, στα αραβικά και τα αγγλικά, που φώναζαν οι ακτιβιστές στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τις συλλήψεις των δύο δημοσιογράφων.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese