Παίκτης της Γκενκ μετά από δυόμισι χρόνια στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να θεωρείται ο Νίκος Καρέλης. Οι «πράσινοι» έχουν κατ’ αρχήν συμφωνήσει με τη βελγική ομάδα για την πώληση του νεαρού επιθετικού, ο οποίος εκτός απροόπτου…

 

δεν θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα με την Καλλονή στη Μυτιλήνη.

Το deal κρίθηκε εξαιρετικά συμφέρον για όλες τις πλευρές. Ο Παναθηναϊκός θα βάλει στα ταμεία του περί τα 3 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους, ενώ θα διατηρεί ένα ποσοστό μεταπώλησης που θα αγγίζει το 20%. Εκκρεμότητα παρέμενε μέχρι χθες βράδυ το πώς θα καταβληθεί το ποσό από τους Βέλγους, με τον Παναθηναϊκό να αξιώνει τα μισά χρήματα μπροστά, προκειμένου να καλύψει κάποιες άμεσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ.

Ο διεθνής άσος, που μιλώντας σε συμπαίκτες του ήταν βέβαιος για τη μεταγραφή και ετοίμαζε βαλίτσες, θα υπογράψει μέχρι το 2019 και οι αποδοχές του θα εκτοξευτούν. Από τα περίπου 125.000 ευρώ που λάμβανε τώρα, θα έχει τετραπλάσιο συμβόλαιο, στις 500.000 ευρώ! Ο Καρέλης θα αναχωρήσει άμεσα για το Βέλγιο και πιθανότατα θα τον συνοδεύσει η σύντροφός του, Ισμήνη, στη δεύτερη προσπάθειά του για καριέρα στο εξωτερικό.

Μετά την επικείμενη πώληση του Νίκου Καρέλη, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται (εκτός απροόπτου) να κινηθεί για την απόκτηση άλλου επιθετικού τον Ιανουάριο. Ο Αντρέα Στραματσόνι θεωρεί πως με τους Μπεργκ, Πέτριτς και Μαμούτε είναι καλυμμένος στη γραμμή κρούσης, ενώ υπάρχουν πλέον και περισσότερες επιλογές ακραίων (Μπουμάλ, Καλτσάς και Βλαχοδήμος, εφόσον ο τελευταίος μπει άμεσα στην ομάδα κι όχι από το καλοκαίρι).

Όσον αφορά στον Μαμούτε, η συμφωνία για την απόκτησή του από τη Γκρέμιο με τη μορφή δανεισμού για ενάμιση χρόνο είναι οριστική, καθώς χθες ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου. Η ανακοίνωση αναμένεται τη Δευτέρα, για να ολοκληρωθεί πρώτα το δεύτερο μέρος των ιατρικών εξετάσεων. Πάντως είναι πιθανό σήμερα να περάσει από το Κορωπί και να έχει μια πρώτη γνωριμία με τα μέλη της νέας του ομάδας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese