Την επόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να… συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συνεργασία των φορολογικών υπηρεσιών των δύο χωρών.

Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε με την παράδοση CD με τα στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία και όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό τώρα στελέχη του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών θα εκπαιδευτούν στο γερμανικό κρατίδιο.
Το άρθρο επισημαίνει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε στο παρελθόν προτείνει στην Αθήνα να στείλει 500 εφοριακούς από τη χώρα του για να… εκπαιδεύσουν τους συναδέλφους τους. «Η πρόταση το κ. Μπόργιανς σέβεται κάπως περισσότερο την ελληνική υπερηφάνεια. Δεν θα πάνε υπάλληλοι της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στην Ελλάδα αλλά οι Έλληνες συνάδελφοί τους θα εκπαιδευτούν κατά τη διάρκεια επισκέψεων στη Γερμανία» αναφέρει χαρακτηριστικά το Der Spiegel, που δεν παραλείπει να τονίσει ότι το ελληνικό ΥΠΟΙΚ ελπίζει να μάθει περισσότερα πράγματα για τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας για την ταυτοποίηση και εξέταση αδήλωτων περιουσιών.

«Τα στοιχεία που δόθηκαν τον Νοέμβριο στην Ελλάδα, αποκαλούνται από κάποιους ‘Λίστα Μέρκελ’. Όταν το Spiegel χρησιμοποίησε αυτή την έκφραση, ήρθε άμεσα από το Ντίσελντορφ η παρατήρηση ότι η καγκελάριος δεν έχει καμία σχέση με την απόκτηση των στοιχείων», καταλήγει το δημοσίευμα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese