Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά στο δυτικό τμήμα της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα να… σκοτωθούν δύο άτομα και να καταστραφούν τουλάχιστον 100 κατοικίες.

Οι φλόγες έχουν μετατρέψει σε στάχτη τουλάχιστον 710.000 τετραγωνικά μέτρα στην Πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας. Από τις αρχές του καλοκαιριού στην Αυστραλία, 8 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει.

Οι σοροί δύο ανθρώπων εντοπίστηκαν στο Γιάρλουπ, μια μικρή κοινότητα περίπου 500 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση 110 χιλιομέτρων νότια του Περθ. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 73 και 77 ετών, που αγνοούνταν, γνωστοποίησε η αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πρόκειται απλά για μια νέα καταστροφική ημέρα» δήλωσε η Τάνια Τζάκσον, πρόεδρος της τοπικής αρχής, στο τηλεοπτικό δίκτυο Australian Broadcasting Corporation. «Κάθε ημέρα που περνά, τα νέα χειροτερεύουν. Πρόκειται για μία καταστροφή» τόνισε η ίδια.

Η πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε από αστραπή, μαίνεται εδώ και πέντε ημέρες. καταστρέφοντας 143 κτίρια, μεταξύ αυτών 128 κατοικίες στο Γιάρλουπ, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία Πυρκαγιών και Διάσωσης (DFES).

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε μια περίμετρο περίπου 225 χιλιομέτρων. Οι 250 πυροσβέστες που συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης δεν έχουν μπορέσει προς τον παρόν να την θέσουν υπό έλεγχο, ελπίζοντας ωστόσο ότι σήμερα θα καταφέρουν να κερδίσουν έδαφος χάρη στην πτώση του υδράργυρου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese