Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας πιστεύουν ότι το νέο βίντεο που… έδωσε στη δημοσιότητα η Πιονγκγιάνγκ και υποτίθεται ότι δείχνει μια δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου υποβρύχιας εκτόξευσης (ΒΠΥΕ) είναι κατασκευασμένο, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Την Παρασκευή η Κεντρική Τηλεόραση της Βόρειας Κορέας πρόβαλε το βίντεο της δοκιμής αυτής που φέρεται ότι έγινε τον Δεκέμβριο.

«Θεωρούμε κατασκευασμένο το βίντεο του ΒΠΥΕ που μεταδόθηκε από τη Βόρεια Κορέα» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.

Το βίντεο – όπου δεν είναι εμφανής η ημερομηνία μαγνητοσκόπησης, αλλά σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επισημαίνεται στο ρεπορτάζ ότι η δοκιμή διεξήχθη τον Δεκέμβριο- προβλήθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Πιονγκιάνγκ.

Στα πλάνα διακρίνεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να βρίσκεται εν πλω σε ένα πολεμικό πλοίο- ενώ φοράει παλτό και καπέλο- και να παρακολουθεί την εκτόξευση ενός πυραύλου που αναδύεται στην επιφάνεια της θάλασσας κάθετα και παίρνει ύψος. Το βίντεο δείχνει κατόπιν έναν πύραυλο ενώ ίπταται ανάμεσα στα σύννεφα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese