Κρίσιμη για το μελλοντικά σχέδια της εταιρείας η επίσκεψη του CEO στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα…

Ξεκάθαρες απαντήσεις για όλα τα θέματα που εκκρεμούν σχετικά με το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας Eldorado Gold στην Ελλάδα, αναμένεται να ζητήσει ο CEO της εταιρείας Πολ Ράιτ στην επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής της καναδικής πολυεθνικής την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στη χώρα μας και έχει ζητήσει ήδη συνάντηση από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη όπως και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να υπάρξει μέχρι στιγμής ανταπόκριση.

Ο Ράιτ αναμένεται να ανακοινώσει, πιθανότατα μέσω συνέντευξης Τύπου, την αλλαγή της πολιτικής της Eldorado Gold στην Ελλάδα, καθώς η στάση της κυβέρνησης έχει κλονίσει σοβαρά την εμπιστοσύνη της. Παράλληλα αναμένεται να δώσει στην ελληνική κυβέρνηση προθεσμία τριών μηνών για την επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων που συνδέονται με την αδειοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος.

To επενδυτικό πρόγραμμα της Eldorado στα μεταλλεία Χαλκιδικής ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων έχει ήδη δαπανηθεί ποσό της τάξεως των 650 εκατ. ευρώ. Από το 2012 έως σήμερα έχουν αποδοθεί πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ενώ έχει διασφαλιστεί η απασχόληση σε περισσότερους από 2.000 εργαζομένους μαζί με τις εργολαβικές εργασίες. Στην πλήρη ανάπτυξή του το επενδυτικό σχέδιο της Eldorado αναμένεται να δημιουργήσει στην περιοχή 5.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις απασχόλησης.

Η υπομονή της Eldorado φαίνεται να έχει εξαντληθεί καθώς παρά την έκδοση μιας σειράς αποφάσεων του ΣτΕ που τη δικαιώνουν, οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν να βάζουν εμπόδια στην υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese