Στο στόχαστρο μερίδας πολιτών οι οποίοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη δολοφονία Νίκου Τεμπονέρα βρέθηκε η Αναπληρώτρια υπουργός παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου η οποία εκπροσωπούσε…

 

το υπουργείο.

Η εκφώνηση του ονόματός της, γράφει το patrastimes, και η πρόσκλησή  για να καταθέσει στεφάνι συνοδεύτηκε από φωνές διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική και γιουχαρίσματα

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν έξω από το σχολικό συγκρότημα, που φέρει το όνομα του δολοφονηθέντος καθηγητή, εκεί όπου έχει ανεγερθεί μνημείο προς τιμή του Νίκου Τεμπονέρα.

Σε δηλώσεις που έκανε η Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι «το υπουργείο Παιδείας τιμά φέτος τη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα και για αυτό βρίσκομαι εδώ για να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν αγωνιστή».

Για τους αγώνες του Νίκου Τεμπονέρα μίλησαν ο πρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας Χρήστος Σιάχος, ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Μαλαγάρης, ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Σταύρος Πετράκης ο γραμματέας του ΕΑΜ Μιχάλης Βασιλάκης κ.α.

Στην συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα από τα μέλη της οικογένειάς του, καθώς και από εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και κομμάτων.

Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese