Γράφει ο Μαγια

Αίσθηση προκάλεσε η πρώτη ηχηρή ένδειξη της πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, και δη στην…
παρακμιακή μορφή του σημιτικού …

«εκσυγχρονισμού», δια στόματος του βουλευτή του, Νάσου Αθανασίου: «Πρέπει από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη, διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει και έπρεπε να κάνουμε κάτι»!!!

Αν και δημοσιογράφος, λησμονεί το μεγάλο «ριφιφί» των αποθεματικών των Ταμείων με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου το 2000, επί κυβέρνησης Σημίτη.

Μέσα σε μία τριετία, το διάστημα 1999 – 2002, λεηλατήθηκαν 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα 2/3 των αποθεματικών των Ταμείων! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοινωνικού Προϋπολογισμού, που είχε δημοσιοποιηθεί τον Οκτώβρη του 2003, η αξία των μετοχών που είχαν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά Ταμεία κατρακύλησε από τα 5,3 δισ. ευρώ σε 1.8 δισ. ευρώ.

Να ζητήσουμε συγγνώμη, κι από πάνω, από τον κύριο Σημίτη, κύριε βουλευτά της …Αριστεράς; Δεν σας αρκεί, που σε θέσεις κλειδιά στην κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό τοποθετούνται «σημιτάνθρωποι»;

Ένας ακόμη «άθλος» χλευασμού, κυνισμού και ξετσιπωσιάς. Αφορά στην καταλήστευση των συντάξεων και ανήκει στον Νίκο Μανιό, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Γιατί να μην το ψηφίσουν(σ.σ. το Ασφαλιστικό); Μετά από 11 μειώσεις, αν υποθέσουμε ότι γίνει η 12η, αυτή θα τους χαλάσει; Η 12η μείωση;».

Το κακό …τρίτωσε με τον νέο σάλο που προκλήθηκε από τον διορισμό του συζύγου της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη,​ στη θέση διευθύνοντος συμβούλου στη ΔΕΠΕΝΕ, στην κρατική εταιρεία «φάντασμα», που θα διαχειρίζεται το ενεργειακό αγωγό, Turkish stream. Προφανώς η κυρία βουλευτής εζήλωσε τη …δόξα της αν. Υπουργού, Σίας Αναγνωστοπούλου, που διόρισε τα δυο ανίψια της σε ισάριθμα υπουργεία!

Πολλοί έχουν ήδη χάσει την ψυχή τους. Είναι αντεστραμμένα είδωλα των πρότερων διακηρύξεων τους για τις αξίες, το ήθος και τις παραδόσεις της Αριστεράς.

Ιδιοποιούνται, σαν τους προκατόχους τους την όποια θέση ή εξουσία κατέχουν, για να εκμεταλλεύονται αυτά που δεν τους ανήκουν.

Και το κυριότερο δίνουν τη δυνατότητα να το παίζουν κήνσορες οι πρωταθλητές της φαυλότητας.

Νισάφι πιά!…

 

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese