Ένα από τα χειρότερα πράγματα που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν είναι άλλο από την τρομερή…
ανεργία που μαστίζει και είναι ένα φαινόμενο που δύσκολα θα εξαλειφθεί με την επικρατούσα κατάσταση. Νέοι άνθρωποι με πτυχία, με σπουδές και με πολύ κόπο και ιδρώτα ο καθένας για να τα καταφέρει κι όμως οι περισσότεροι ψάχνουν για δουλειές αλλά δύσκολα υπάρχουν θέσεις εργασίας.

Αν είναι μια φορά δύσκολο για εκείνους, φανταστείτε και τους μεγαλύτερους σε ηλικία που χρειάζονται απεγνωσμένα τα χρήματα που προσφέρουν οι εργοδότες για να βγάλουν έστω τα προς το ζην, όμως και αυτοί κάθονται άπραγοι καθώς όσο περνάει ο καιρός στενεύουν τα περιθώρια.

Φυσικά, όπως είναι λογικό και όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν τις δουλειές τους και εργάζονται εκεί για λιγότερο ή περισσότερο χρόνο και έτσι έχουν το προνόμιο να είναι ήσυχοι και να μην βρίσκονται συνεχώς στο τρέξιμο και μέσα στο άγχος όπως οι υπόλοιποι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και είναι λογικό επόμενο ότι λόγω του φόρτου εργασίας κάποια περίοδο δικαιούνται να παίρνουν την άδειά τους και να χρησιμοποιούν όση θέλουν αλλά και όποτε το επιθυμούν. Εξυπακούεται πως αυτό γίνεται παντού, όπου υπάρχει σοβαρός εργασιακός χώρος, όμως υπάρχουν και κάποιες πόλεις που προσφέρουν αυτό το κάτι παραπάνω και κάνουν χαρούμενο τον κάθε εργαζόμενο που βρίσκεται εκεί.

ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η πόλη με τους περισσότερους εργασιομανείς πολίτες που όμως έχουν άδεια (και με τις ευλογίες της κυβέρνησης) μέχρι και 30 μέρες φυσικά μετ’ αποδοχών και διαλέγουν κυρίως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά για να τη χρησιμοποιήσουν εκτός Βραζιλίας καθώς το Σάο Πάουλο θεωρείται ακριβή πόλη.

ΡΩΜΗ, ΙΤΑΛΙΑ

Στην πρωτεύουσα της Ιταλίας οι κάτοικοι-εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν έως και 32 μέρες άδεια αλλά λόγω της επικρατούσας οικονομικής κατάστασης δεν χρησιμοποιούν όλο το πακέτο. Αυτοί που θα το κάνουν ταξιδεύουν κυρίως μέσα στη χώρα τους και σε κάποιες περιπτώσεις, όταν βρίσκουν φθηνά εισιτήρια, ταξιδεύουν σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

ΛΙΜΑ, ΠΕΡΟΥ

Εδώ όσοι εργάζονται έχουν πολύ χρόνο για ξεκούραση. Και αυτό γιατί οι 31 μέρες άδειας αλλά και οι πολλές τοπικές “διακοπές” βοηθούν τον κόσμο έτσι ώστε με άνεση να μπορέσει να γνωρίσει τις γύρω περιοχές με τα πολλά βουνά, τα τροπικά δάση και τις διάφορες παραλίες που βρίσκονται σε απόσταση μόλις λίγων ωρών.

ΜΟΣΧΑ, ΡΩΣΙΑ

Μια από τα ίδια και στον παγωμένο Βορρά, καθώς όσοι δουλεύουν στη ρωσική πρωτεύουσα με τις 31 μέρες της άδειάς τους χωρίζουν τις διακοπές τους σε 3 μέρη. Το καλοκαίρι, νωρίς τον Ιανουάριο και κάποιες φορές τον Μάιο ή νωρίς την άνοιξη. Η σκληρή οικονομική πολιτική της χώρας αναγκάζει τον κόσμο να ταξιδεύει στο εξωτερικό μονάχα το καλοκαίρι.

ΜΑΝΑΜΑ, ΜΠΑΧΡΕΪΝ

Τελευταία και καθόλου καταϊδρωμένη η μεγαλύτερη πόλη του Μπαχρέιν που προσφέρει στο εργατικό δυναμικό της ούτε λίγο ούτε πολύ περισσότερες από 34 μέρες άδειας και μαζί τους και οι περίπου 20 μέρες αργίας καθιστούν τη Μανάμα πρώτη στη λίστα με τις πόλεις με την μεγαλύτερη άδεια.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese