Μια κατάσταση που σε καμία περίπτωση δεν τιμά τη λειτουργία των δημοσίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Αχαΐας, έχει δημιουργηθεί στο…
νεοσύστατο ΙΕΚ της Κάτω Αχαϊας, αφού το «σύστημα», παρόλο που τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει από το Νοέμβριο, δεν έχει ρολάρει ακόμη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μη ενημέρωση των υποψηφίων σπουδαστών για την έναρξη των μαθημάτων, που έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν το εξάμηνο από απουσίες.

«Έπαιρνα συνεχώς τηλέφωνο στο ΔΙΕΚ για να μάθω πότε ξεκινούν τα μαθήματα στο τμήμα μου και μου έλεγαν πως δεν άρχισαν ακόμη, ενώ η διδασκαλία είχε ξεκινήσει από το Νοέμβριο. Άλλες φορές το σήκωναν, τις περισσότερες όμως όχι. Έχασα το εξάμηνο από απουσίες», δήλωσε στο PatrasTimes.gr υποψήφια σπουδάστρια.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως η εν λόγω νεαρή, μπορεί να χάσει εντελώς την ειδικότητα που ευελπιστούσε ότι θα έπαιρνε από το ΙΕΚ, αφού δεν είναι σίγουρο πως τον Μάρτιο, στο επόμενο δηλαδή εξάμηνο, θα συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός αιτήσεων για την έναρξη του τμήματος.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κατάσταση και σε διοικητικό επίπεδο, θυμίζει…τριτοκοσμική χώρα, αφού ούτε γραφείο και καρέκλα για τη διευθύντρια δεν υπήρχε!

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για τη μη ενημέρωση των σπουδαστών από τη διεύθυνση ήταν η… έλλειψη χρόνου, με τη διευθύντρια να απαντά πως δεν μπορούσε να ειδοποιήσει ξεχωριστά κάθε παιδί, αφού είναι μόνη της, και έτσι ενημέρωσε μέσω σελίδας στο facebook!

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese