Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το δεύτερο γύρο των εκλογών στη ΝΔ. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 11 το βράδυ.

Οι δύο μονομάχοι, ο…

 

Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλούν τους ψηφοφόρους τους να προσέλθουν στις κάλπες, ενώ οι προετοιμασίες στα επιτελεία τους παραμένουν πυρετώδεις μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Στο παρά ένα της εκλογικής αναμέτρησης βρίσκεται σε εξέλιξη και ένας δημοσκοπικός πόλεμος, καθώς το επιτελείο Μητσοτάκη αμφισβητεί το ευρύ προβάδισμα Μεϊμαράκη που καταγράφεται από διάφορες μετρήσεις.

Το αποτέλεσμα θα κρίνουν οι ψηφοφόροι των Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αδ. Γεωργιάδη καθώς και οι δύο έλαβαν υψηλά ποσοστά στις κρίσιμες περιφέρειες της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ και οι δύο υποψήφιοι δηλώνουν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα.

Πρακτικές οδηγίες για τις εκλογές της Κυριακής:

-Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στην Ελλάδα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

-Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

-Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή την φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για την διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

-Κατά την προσεχή εκλογή, οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

-Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.

-Οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Προέδρου που θα επιλέξουν.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese