Ο άνδρας που αποπειράθηκε να επιτεθεί σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού την Πέμπτη, αναγνωρίστηκε από οικείους του που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τον Τυνήσιο Τάρεκ Μπελγκάσεμ, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή από πηγές…

 

προσκείμενες στις έρευνες.

Από τα δακτυλικά αποτυπώματα του άνδρα αυτού, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικούς ενώ επιχειρούσε, κραδαίνοντας ένα χασαπομάχαιρο, να μπει στο αστυνομικό τμήμα, διαπιστώθηκε ότι ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές.

Είχε συλληφθεί το 2013, κατηγορούμενος για μια ληστεία στο Σεντ-Μαξίμ της νοτιοανατολικής Γαλλίας και τότε είχε υποστηρίξει ότι ονομαζόταν Άλι Σάλαχ. Δήλωνε επίσης ότι ήταν άστεγος και ότι είχε γεννηθεί το 1995 στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν είχε εκφράσει αμφιβολίες για την ταυτότητα του άνδρα αυτού, επικαλούμενος τα έγγραφα που βρέθηκαν επάνω του.

Το τηλεοπτικό δίκτυο iTele μετέδωσε ότι ο δράστης αναγνωρίστηκε από μία εξαδέλφη του και ότι το όνομά του ήταν Τάρεκ Μπελγκάσεμ.

Μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες επιβεβαίωσε ότι σε ένα χαρτί που βρέθηκε επάνω του, με το οποίο θα αναλάμβανε την ευθύνη για την επίθεση, ήταν γραμμένη η φράση: "Είμαι ο Άμπου Τζιχάντ Τούνσι, Τάρεκ Μπελγκάσεμ (Τύνιδα).

"Πολλά πρόσωπα του περιβάλλοντος του Τάρεκ Μπελγκάσεμ, όπως ένας εξάδελφος και οι γονείς του, τον αναγνώρισαν από τη φωτογραφία του", είπε μια άλλη πηγή, επισημαίνοντας όμως ότι "είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για επίσημη αναγνώριση σε αυτό το στάδιο".

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese