Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολονίας, μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των επιθέσεων εναντίον δεκάδων γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε…

 

το γερμανικό πρακτορείο DPA επικαλούμενο τοπικές πηγές. Ο Βόλφγκανγκ Άλμπερς τέθηκε σε «προσωρινή αργία».

Μια πηγή της τοπικής κυβέρνησης που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι ο 60χρονος αστυνομικός διευθυντής ενημερώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου Ραλφ Γιέγκερ ότι θα βγει σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα. Ο Άλμπες έχει δεχτεί σφοδρά πυρά από όλες τις πλευρές για την αδράνεια των αστυνομικών αρχών τη νύχτα εκείνη.

Την ίδια στιγμή, σοκάρουν τα ευρήματα της αστυνομίας μετά την σύλληψη δύο ατόμων για υποθέσεις επιθέσεων σε βάρος γυναικών το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Στην κατοχή του ενός βρέθηκε ένα σημείωμα, το οποίο περιείχε μεταφράσεις από τα αραβικά στα γερμανικά εκφράσεων όπως: «Όμορφο στήθος», «Θέλω να κάνω σεξ μαζί σου», «Θα σε σκοτώσω». Οι δύο ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς οι αρχές δεν είχαν στοιχεία για την ενοχοποίησή τους.

Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι ανάμεσα στους υπόπτους για επιθέσεις αλλά και για ληστείες σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας είναι και αιτούντες για άσυλο στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, από τους 31 δράστες των επιθέσεων που έχουν ταυτοποιηθεί, οι 18 έχουν ζητήσει χορήγηση ασύλου από την Γερμανία. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, δεν κατηγορούνται για σεξουαλικές επιθέσεις αλλά για άσκηση σωματικής βίας και ληστεία.

Περισσότερες από 170 γυναίκες έχουν καταθέσει μηνύσεις για τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία. Οι 113 από αυτές είναι για σεξουαλική κακοποίηση. Η αστυνομία έχει αναγνωρίσει 21 υπόπτους μέσα από κάμερες ασφαλείας, ενώ πολλοί από αυτούς κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese