Στην αποκάλυψη του πρώτου drone το οποίο μπορεί να μεταφέρει έναν επιβάτη προχώρησε την Τετάρτη η κινεζική εταιρεία Ehang Inc…

Το Ehang 184 οπτικά μοιάζει με ένα μικρό ελικόπτερο αλλά για έλικα πάνω από την καμπίνα διαθέτει τέσσερις προπέλες που λειτουργούν παράλληλα προς το έδαφος.

Το ηλεκτροκινούμενο «όχημα» μπορεί να φορτιστεί πλήρως μέσα σε δύο ώρες για μια πτήση 23 λεπτών μεταφέροντας μάξιμουμ 110 κιλά βάρους.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές είναι σχεδιασμένο να πετά σε ύψος από 300 έως 500 μέτρα πάνω από το έδαφος ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και σε υψόμετρο 3,5 χιλιομέτρων με μια ταχύτητα 100χλμ/ώρα.

Η καμπίνα είναι σχεδιασμένη να μεταφέρει έναν επιβάτη κα μια μικρή επισκευή ενώ το drone είναι εφοδιασμένο με air condition και φως για… ανάγνωση.

Ο πιλότος χρειάζεται να δώσει μόνο δύο εντολές με ένα μόνο κλικ: απογείωση και προσγείωση.

Ελπίδα της εταιρείας είναι να διαθέτει το «ελικόπτερο» προς 200.000-300.000 δολάρια αν και αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα όπως η απουσία εφεδρικού σχεδίου σε περίπτωση μηχανικής βλάβης κατά τη διάρκεια της πτήσης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese