«Θα είμαι το ανάποδο του κ. Τσίπρα. Θα είμαι ένας πολιτικός που δεν θα….
λαϊκίζει και θα εκπροσωπεί σοβαρά τη χώρα στο εξωτερικό» διεμήνυσε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας το στίγμα του σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Εμφανίστηκε σίγουρος ότι «θα μπορέσω να φέρω στη ΝΔ πολίτες που ανήκουν στο μετριοπαθές κέντρο και βρίσκονται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ» τονίζοντας ότι «εάν δεν αισθανόμουν έτοιμος δεν θα είχα υποβάλει υποψηφιότητα».

Επέμεινε επίσης, στο αίτημα ανανεώσης υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που έχω εισπράξει από τους πολίτες είναι ένα αίτημα ανανέωσης και σοβαρότητας».

Απαντώντας στην κριτική που του ασκείται και από το εσωτερικό τη ΝΔ για απολύσεις την περίοδο που ήταν υπουργός Διοικητική Μεταρρύθμισης είπε ότι «εγώ τη βρήκα αυτή την πολιτική και την εφάρμοσα όπως μπορούσα καλύτερα». «Είναι σαν να με ρωτάτε αν θεωρώ σωστές τις περικοπές στις συντάξεις» σχολίασε κρατώντας αποστάσεις από την πολιτική των απολύσεων.

Δήλωσε αντίθετος με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών τονίζοντας ότι νομοτελειακά θα οδηγήσουν στην αύξηση της «μαύρης» εργασίας και την εισφοροδιαφυγή διαψεύδοντας, παράλληλα, ότι υπάρχει πίεση από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για στήριξη του ασφαλιστικού. «Εμένα δεν με έχει πάρει κανείς τηλέφωνο» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα συζητώ με τους πάντες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμφωνώ» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζοντας ότι στήριξη «αλά καρτ» δεν θα υπάρχει για τον κ. Τσίπρα κάθε φορά που θα έχει δυσκολίες με τους δικούς του βουλευτές.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese