Σε συμφωνία φαίνεται πως καταλήγουν οι πολιτικές δυνάμεις για τον σε αναμονή εδώ και χρόνια διορισμό των νέων μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Εφόσον το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία ανοίγει πλέον ο δρόμος…

 

για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και τη δημοπράτηση των αδειών, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το νόμο του Νίκου Παππά.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης την Πέμπτη εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίλυση της επί σειρά ετών λιμνάζουσας εκκρεμότητας, εκτιμώντας πως θα συγκεντρωθούν τα 4/5 της σύνθεσης της διάσκεψης των Προέδρων που απαιτούνται για τον ορισμό των μελών του ΕΣΡ.

Ο Νίκος Βούτσης φέρεται να βρίσκεται σε κατ» αρχήν συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία και με τους δύο υποψηφίους προέδρους αναφορικά με τα εννιά προτεινόμενα ονόματα για τις έξι θέσεις του Συμβουλίου.

Δεδομένου ότι ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΝΔ διαθέτουν 16 από τα 23 μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων και Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι που έχουν από ένα μέλος είναι θετικοί, όλα δείχνουν ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα υπάρξει θετική κατάληξη.

Στην… αντίπερα όχθη βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ το οποίο κατηγορεί τα κόμματα ότι έχουν μοιράσει τις θέσεις του ΕΣΡ μεταξύ τους, αφήνοντας αιχμές για «συριζοκαραμανλικό» Συμβούλιο.

Εφόσον υπάρξει η απαιτούμενη συμφωνία δεν θα χρειαστεί η νομοθετική ρύθμιση για την οποία προετοιμαζόταν η κυβέρνηση σε περίπτωση που μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων επιχειρούνταν να ανακοπεί η υλοποίηση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τα εννέα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για το ΕΣΡ είναι ο Λαοκράτης Βάσσης ο Γιάννης Τζανετάκος , ο Ροδόλφος Μορώνης, ο καθηγητής Γιώργος Πλειός, ο Κώστας Αγγελόπουλος ο καθηγητής επικοινωνίας και πολιτισμού Βασίλης Καραποστόλης, η Φάνη Πετραλιά, ο Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο Καθηγητής Ανδρέας Νοταράς.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese