Σε «κυβερνητικό συνονθύλευμα των οικονομημένων και… άεργων κομματικών υπαλλήλων» αναφέρθηκε το Ποτάμι, ασκώντας δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης, στην οποία καταλόγισε πως είχε πάντα «υπό διωγμό» τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε σχετική του ανακοίνωση το Ποτάμι αναφέρει πως «με την πρόταση Κατρούγκαλου οι επιβαρύνσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα πολλαπλασιαστούν, ακόμη περισσότεροι αυτοπασχολούμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία και θα υπάρξει αύξηση της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής».

Σύμφωνα με το Ποτάμι, «για τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπει 38,5% εισφορές επί του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος (20% εισφορά για κύρια σύνταξη, 7,5% εισφορά για επικουρική σύνταξη και 6,95% εισφορά για την υγειονομική περίθαλψη, 4% για ΕΦΑΠΑΞ). Αν μετά την αφαίρεση των εισφορών, προστεθεί 26% φορολόγηση, τότε έχουμε ένα εξωπραγματικό 54,5% των εσόδων του αυτοαπασχολούμενου να πηγαίνει στο κράτος. Χωρίς μάλιστα να έχουμε υπολογίσει τις έκτακτες εισφορές, την προκαταβολή φόρου και το τέλος επιτηδεύματος!».

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας: «Αυτά είναι ψιλά γράμματα για το κυβερνητικό συνονθύλευμα των οικονομημένων και άεργων κομματικών υπαλλήλων, που δεν έχουν ιδέα τι Γολγοθά τραβάει καθημερινά ένας ελεύθερος επαγγελματίας για να επιβιώσει».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese