Εμβρόντητη είναι η βρετανική κοινωνία από το θάνατο ενός εφήβου, ο οποίος… σύμφωνα με έρευνα, έχασε τη ζωή του από την εισπνοή αερίων, από το αποσμητικό του.

Ο 16χρονος Τόμας Τάουνσεντ βρέθηκε αναίσθητος στο παιδικό του δωμάτιο στις 29 του περασμένου Αυγούστου. Ο νεαρός χρησιμοποιούσε το αποσμητικό σε τεράστιες ποσότητες, καθώς απέφευγε να κάνει μπάνιο.

Στις έρευνες που διεξήγαγε η αστυνομία βρήκε στο δωμάτιο του 42 μπουκάλια αποσμητικού σε σπρέι και η ανάκριση που έγινε για το θάνατό του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Βρετανός έφηβος κατέληξε λόγω των επιδράσεων του αερίου που περιείχε το αποσμητικό.

Η μητέρα του Σάλι μεταξύ άλλων κατέθεσε ότι ο γιος της απέφευγε να κάνει μπάνιο και ότι άδειαζε μισό μπουκάλι αποσμητικό πάνω του κάθε φορά. Μετά έβαζε aftershave. Κατανάλωνε ένα μπουκάλι αποσμητικό την εβδομάδα, αλλά δεν ήξερα ότι είχε τόσα πολλά κουτιά στο δωμάτιό του.

Παθολόγος ανέφερε ότι ο Τόμας υπέστη κατάρρευση του κυκλοφορικού του, λόγω του βουτανίου.

Στα πιστοποιητικά θανάτου του, πάντως, αναγράφηκε από τον ιατροδικαστή ότι ο νεαρός ψεκάστηκε ολόκληρος με αποσμητικό και υπέκυψε στις επιπτώσεις του αερίου».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese