Σε αντίθεση με το Volt, το οποίο δεν έπεισε για τις ικανότητές του, στη Chevrolet θεωρούν…
ότι το Bolt μπορεί να γίνει εμπορική επιτυχία και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Έχει ελκυστική εμφάνιση, πλούσιους χώρους και επαρκή αυτονομία για τις εβδομαδιαίες μετακινήσεις εντός της πόλης. Η πρεμιέρα του έγινε στην έκθεση ηλεκτρονικών CES από την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της General Motors, Mary Barra.

Στην ομιλία της, η Barra παρουσίασε τα κύρια χαρακτηριστικά του Bolt, η παραγωγή του οποίου θα αρχίσει προς τα τέλη του 2016, σε εργοστάσιο της GM κοντά στο Ντιτρόιτ. Η τιμή πώλησής του στις ΗΠΑ – μετά τα κρατικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών μοντέλων – εκτιμάται κοντά στις 30.000 δολάρια. Το Bolt θα φέρει μπαταρίες ιόντων λιθίου κάτω από το πάτωμα, παρέχοντας ευρύχωρη καμπίνα για 5 επιβάτες και μεγάλο πορτμπαγκάζ με όγκο που ξεπερνά τα 450 lt.

Με πλήρως φορτισμένες τις μπαταρίες (η διαδικασία σε μία οικιακή παροχή ρεύματος θα διαρκεί 9 ώρες), το Bolt θα μπορεί να διανύσει περισσότερα από 320 km. Με τη βοήθεια ταχυφορτιστή θα είναι εφικτή η φόρτισή τους στο 80% εντός μίας ώρας.

Μία από τις τεχνολογικές καινοτομίες του είναι η εμφάνιση εικόνας από την πίσω κάμερα στον κεντρικό καθρέπτη. Έτσι ο οδηγός θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει ορατότητα προς τα πίσω, χωρίς εμπόδια από τους επιβάτες ή τις κολώνες του αυτοκινήτου. Οι επιβάτες θα απολαμβάνουν συνεχή σύνδεση με το διαδίκτυο, χάρη στην παρουσία Wi-Fi hotspot.

Με δεδομένη την απόσυρση της Chevrolet από την ευρωπαϊκή αγορά, είναι πολύ πιθανό από το 2017 να δούμε το Bolt στα μέρη μας με το σήμα της Opel στη μάσκα του.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese