Μια διαφορετική «οπτική γωνία» του χθεσινού εορτασμού των Θεοφανείων στο… ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, προσφέρει το εκπληκτικό video που παρακολουθείτε. Αδιάσειστος μάρτυρας ότι η πόλη του Ηρακλείου από ψηλά είναι … μαγεία! Οι λήψεις έγιναν με drone και καταγράφουν στιγμιότυπα όχι μόνο από τα εντυπωσιακά ενετικά μνημεία της πόλης, όπως το φρούριο του Κούλε και τα Νεώρια, αλλά και την πανηγυρική πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά μέχρι το λιμάνι για τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων.

Η ηλιόλουστη μέρα, συνέβαλε σημαντικά στο να καταγραφούν αξιόλογα πλάνα, με τους θαρραλέους που βούτηξαν στα νερά του λιμανιού και τον εντυπωσιακό «φυσικό ήχο» της τελετής. Τη στιγμή που ο Σεβασμιώτατος αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ειρηναίος έψαλε από την αποβάθρα «Εν Ιορδάνη, βαπτιζομένου σου Κύριε…» η φωνή του σκεπάστηκε από τις σειρήνες των περιπολικών της Αστυνομίας στην αποβάθρα, αλλά και των πλοίων και σκαφών που βρίσκονταν στο λιμάνι.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των «βουτηχτάδων», ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί όχι μόνο στο ενετικό λιμάνι μπροστά στο «Μαρίνα» αλλά και κατά μήκος του μώλου μέχρι τον Κούλε για να παρακολουθήσει την τελετή.

Πρόκειται ίσως για τη μοναδική καταγραφή, ενός εντυπωσιακού εθίμου, που γίνεται από ψηλά, καταδεικνύοντας τη φυσιογνωμία του Ηρακλείου και ιδιαίτερα του ενετικού του λιμένα…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese