Η γερμανική ακροδεξιά κατάφερε να κινητοποιήσει μονοψήφιο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι γιουχαΐστηκαν έντονα από περίπου 150 αντιδιαδηλωτές, την Τετάρτη στο κέντρο της Κολονίας, όπου τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς σχεδόν 100 γυναίκες…

 

έπεσαν θύματα επιθέσεων από ομάδες μεθυσμένων νεαρών.

Λιγότεροι από 10 διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενός τοπικού κόμματος της άκρας δεξιάς, του Pro NRW που προσπάθησε να οργανώσει διαδήλωση μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, υπό το σύνθημα "Η βία των μεταναστών δεν μας αφήνει ασυγκίνητους".

Οι συγκεντρωμένοι αποδοκιμάστηκαν άγρια από περίπου 150 αντιδιαδηλωτές που φώναζαν "Έξω οι Ναζί", προσπαθώντας να καλύψουν τις ομιλίες που ακούγονταν από τα μεγάφωνα.

Η αντιπαράθεση, στην πλατεία που χωρίζει τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό από τον καθεδρικό ναό της Κολονίας, έγινε υπό τα βλέμματα αστυνομικών, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Το βράδυ της Τρίτης, περίπου 200 γυναίκες είχαν διαδηλώσει στο ίδιο σημείο, διαμαρτυρόμενες για τις επιθέσεις που δέχτηκαν πολλές γυναίκες τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, οι οποίες αποδίδονται σε νεαρούς "αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής".

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese