Την 5 Ιανουαρίου 2015, στο παρεκκλήσιον της Ορθοδοξίας το οποίο…
βρίσκεται εντός του Ιερού ναού του Αγίου Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε διπλή βάφτιση αλλοδαπών συνανθρώπων μας, με την άδεια και την ευλογία της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Το μυστήριο τελέστηκε από τον πατέρα Χαρίτωνα μέσα σε συγκινητικό και κατανυκτικό κλίμα. Το μικρό παρεκκλήσιο διαθέτει ιερό βαπτιστήριον για βαφτίσεις ενηλίκων.
Ο Πάτρικ από την Νιγηρία, ετών 26, και η μικρή από την Αλβανία εντάχθηκαν στην Ορθόδοξη εκκλησία, μέσω του ιερού μυστηρίου της βαφτίσεως, με το όνομα Παΐσιος-Χρήστος και Ραφαηλία αντίστοιχα.
Οι νεοφώτιστοι εξεδήλωσαν προ καιρού την επιθυμία τους να συνταχθούν με τον Χριστό και μετά από την επιβεβλημένη κατήχηση το όνειρό τους και η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα.
Φυσικά η παρέα από το εκκλησάκι του οσίου γέροντα Παϊσίου και της Κίνησης Αλληλεγγύης είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλην τελετή. Άλλωστε το όνομα Παΐσιος δεν επιλέχθηκε τυχαία.
Εμείς ευχόμαστε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να τους ελεεί, η ζωή τους να είναι ευλογημένη και οι Άγιοί τους να τους προστατεύουν.
Οι δε ανάδοχοί τους (Ανέστης, Σταύρος και Σωτήρης) να είναι πάντα άξιοι.







English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese