Η Βόρεια Κορέα αναμένεται να προβεί σε «σημαντική ανακοίνωση» το μεσημέρι…
σήμερα, μετά τον εντοπισμό ενός ενδεχομένως τεχνητού σεισμού 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά σε περιοχή πυρηνικών δοκιμών στο απομονωμένο έθνος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap.

Η ανακοίνωση θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Κορέας (0330 ώρα Γκρίνουιτς/0530 ώρα Ελλάδας), είπε το πρακτορείο, αναφερόμενο σε ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης της Βόρειας Κορέας.

«Υποψιαζόμαστε έναν τεχνητό σεισμό και αναλύουμε την κλίμακα και το επίκεντρο του σεισμού με το ινστιτούτο πόρων γεωλογίας και ορυκτών της Νότιας Κορέας», είπε τηλεφωνικά ένας αξιωματούχος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Κορέας στο Ρόιτερς.

Ο ανώτατος εκπρόσωπος τύπου της Ιαπωνίας είπε σήμερα ότι ο σεισμός που σημειώθηκε σήμερα στη Βόρεια Κορέα μπορεί να ήταν πυρηνική δοκιμή, βάσει προηγούμενης εμπειρίας.

Ο σεισμός, που καταγράφηκε από σεισμογράφους στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Νότια Κορέα και την Κίνα, σημειώθηκε κοντά σε μια περιοχή γνωστή για πυρηνικές δοκιμές στη Βόρεια Κορέα.

Αμερικανός αξιωματούχος στο Πεντάγωνο, μιλώντας ανώνυμα, είπε, «Διερευνούμε τις πληροφορίες ότι έγινε πιθανό σεισμικό συμβάν κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας».

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese