Ξεχείλιζε η οργή και η αγανάκτηση από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που… είναι στην κατηγορία των νέων αγροτών και ουσιαστικά έχουν αποκλειστεί από το σύστημα καθώς από το 2009 και μετά δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ κοινοτική επιδότηση.

Την ίδια στιγμή βλέπουν ηλικιωμένους, συγχωριανούς τους άλλων επαγγελματικών κλάδων να εισπράττουν τις επιδοτήσεις, ενώ οι ίδιοι είναι τα αποπαίδια τους συστήματος, αν και πάνω τους το κράτος στηρίζει πολλά.

“Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Στριλιγκάς, εκπροσωπώντας τους κτηνοτρόφους του Ρεθύμνου. “Θα πάρουμε τις καραμπίνες για να βρούμε το δίκιο μας. Οι παλιές κυβερνήσεις μας κατέστρεψαν. Πιστέψαμε σε εσάς και σας ψηφίσαμε, ειστε υποχρεωμένοι να δώσετε λύση και να μας δικαιώσετε” – είπε ο ίδιος, στη σύσκεψη που συγκάλεσε η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργου Αποστολάκη.

Από την πλευρά του ο κ.Αποστολάκης δεσμεύτηκε να επιδιώξει άμεσο ραντεβού στο Υπουργείο, πριν την οριστική διευθέτηση των δικαιωμάτων, και πριν … να ειναι αργά!

“Έχουμε σαν ΟΠΕΚΕΠΕ φάει “πολύ ξύλο” και θα έλεγα άδικα” είπε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού που αποκάλυψε πως από την αρχή του χρόνου έχουν δοθεί για αγροτικές επιδοτήσεις το ποσό του 1 δις 700 εκατομμυρίων την ώρα που για πρώτη φορά η χώρα μας δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ για πρόστιμα. Οι νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι εξοργισμένοι, δηλώνουν αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι για το γεγονός πως οι αγρότες από το 2009 και μετά έχουν αδικηθεί κατάφορα και έχουν χάσει τα δικαιώματα τους, χωρίς να μπορέσουν να ανταγωνιστούν εκείνους που ενεργοποίησαν τα δικαιώματα τους τα προηγούμενα χρόνια.”Πως μοιράστηκαν τα δικαιώματα σε ηλικιωμένους και δικηγόρους, τη στιγμή που εμείς χάσαμε τα δικαιώματα μας; Η πείνα είναι κακός σύμβουλος, θα βγούμε στους δρόμους θα πάρουμε τις καραμπίνες και θα αναζητήσουμε το δίκιο μας” ειπώθηκε κατά τη σύσκεψη.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese