Διαβάστε την ανακοίνωση: “Η χώρα βρίσκεται σε τέλμα, με μια ιδεοληπτική κυβέρνηση, που αντιμετωπίζει… συνεχώς τον κίνδυνο κατάρρευσης, απειλώντας να συμπαρασύρει σ` αυτήν και όλους τους Έλληνες. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία μια Νέα Δημοκρατία ενωμένη, συγκροτημένη και εξωστρεφής, ικανή να ανακτήσει άμεσα την εμπιστοσύνη των πολιτών για να κυβερνήσει βάζοντας τέλος στην αριστερή περιπέτεια της Ελλάδας.

Στον πρώτο γύρο της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας, η προσέλευση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, απέδειξε και στους πιο δύσπιστους ότι η παράταξή μας είναι ζωντανή παρά τα προβλήματά της, και ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική επιλογή, όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

Το ευρύ αυτό εκλογικό σώμα, έστειλε με τις επιλογές του ξεκάθαρα μηνύματα:

· Επιθυμία για συνδυασμό εμπειρίας και ανανέωσης.

· Εντολή για σαφή κεντροδεξιό προσανατολισμό.

Και με εξίσου σαφή πλειοψηφία:

· Εμπιστοσύνη στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να εκφράσει συνολικά τη βούληση της βάσης για την ενότητα και την προοπτική της παράταξης, χωρίς ακραίες θέσεις , αλλά στο πνεύμα των αρχών του κοινωνικού φιλελευθερισμού και κοντά στις πολιτικές του μέτρου και της εθνικής ευθύνης.

Η παραταξιακή και δημοκρατική μου συνείδηση, αλλά και η προσωπική μου εκτίμηση στις ικανότητές του, να ενώσει, να συνθέσει και να ενισχύσει την επαφή της Ν.Δ. με ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, μου υπαγορεύουν, συντασσόμενος με τη σαφή πλειοψηφία του 1ου γύρου, να στηρίξω την ερχόμενη Κυριακή την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Μηνάς Σαμαντζίδης
Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ. Ν. Θεσσαλονίκης
και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.”English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese