Ο 32χρονος άντρας είχε αφεθεί ελεύθερος…
με εγγύηση για αδικήματα τρομοκρατίας και λίγες ώρες μετά εγκατέλειψε τη Βρετανία για την Συρία – Από εκεί πόσταρε φωτογραφίες του και κορόιδευε τις αρχές

Μέσα από τα χέρια τους έχασαν οι βρετανικές αρχές τον άντρα που θεωρείται βασικός ύποπτος για τη θέση του «νέου τζιχάντι Τζον» στα βίντεο εκτελέσεων και προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό γιατί ο Σιντάρτα Νταρ ήταν ύποπτος για τρομοκρατία στη Βρετανία και μάλιστα κυκλοφορούσε ελεύθερος με εγγύηση. «Παρόλα αυτά», σημειώνει ο Telegraph, «κατόρθωσε να ταξιδέψει στη Συρία με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους»!

Ο 32χρονος πρώην πωλητής από το Ανατολικό Λονδίνο θεωρείται πως είναι ο άντρας που πρωταγωνιστεί στο τελευταίο βίντεο των τζιχαντιστών, όπου εκτελούνται με μια σφαίρα στο κεφάλι πέντε άντρες και εκτοξεύονται απειλές κατά του Ντέιβιντ Κάμερον. Ο Νταρ, που είναι γνωστός και ως Αμπού Ρουμασαγιά, είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 και θεωρείτο ύποπτος για συμμετοχή στην παράνομη ομάδα Αλ-Μουχαγιρούν. Λίγες ώρες αφότου κέρδισε την ελευθερία του καταβάλλοντας εγγύηση τότε, πήρε όλη του την οικογένεια και μέσω Παρισιού έφτασε στη Συρία, όπου εντάχθηκε στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Από εκεί δεν σταμάτησε να ποζάρει και να δημοσιοποιεί τις φωτογραφίες του στο Twitter, κοροϊδεύοντας τις βρετανικές αρχές, ενώ σε μια από τις φωτογραφίες φαίνεται να κρατά ένα καλάζνικοφ στο ένα χέρι και τον μικρό του γιο στο άλλο.

Αν και συγγενείς και άλλοι που είχαν μιλήσει μαζί του, τον αναγνωρίζουν στο νέο βίντεο των τζιχαντιστών, η αστυνομία δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση προς το παρόν.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese