Η Αστυνομία των Βάσεων θα προβεί σε εκτίμηση της κατάστασης και… αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν θα επαναρχίσουν οι έρευνες για εντοπισμό του.

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, διεκόπησαν γύρω στις τέσσερις το απόγευμα οι έρευνες για εντοπισμό του 65χρονου από το Λιοπέτρι, η τύχη του οποίου αγνοείτο από χθες το απόγευμα όταν είχε πάει με τον γιο του 39 χρόνων, για ψάρεμα με καλάμι στην περιοχή Κάος της Ξυλοφάγου, που είναι έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, η έρευνα για εντοπισμό του 65χρονου διεκόπη τόσο λόγω του σκότους όσο και λόγω θαλασσοταραχής, η οποία δεν επιτρέπει στους δύτες της ΟΥΚ να καταδυθούν στη θάλασσα.

Η Αστυνομία των Βάσεων θα προβεί σε εκτίμηση της κατάστασης και αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν θα επαναρχίσουν οι έρευνες για εντοπισμό του.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του ηλικίας 39 ετών γιού του, εντοπίστηκε λίγο μετά τις δέκα σήμερα το πρωί, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου ψάρευε με τον πατέρα του, από δύτη της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, που μαζί με μέλη της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας των Βάσεων Δεκέλειας είχαν μεταβεί στην περιοχή και άρχισαν έρευνες. Τις έρευνες για εντοπισμό των δύο ατόμων συνέδραμαν και πολίτες από το Λιοπέτρι και τη Ξυλοφάγου.

Ο δύτης κρατούσε το άψυχο σώμα του 39χρονου μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα για 20 και πλέον λεπτά αφού λόγω της θαλασσοταραχής και των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, δεν κατέστη δυνατό να πλησιάσει το ελικόπτερο για να επιχειρηθεί η ανέλκυση της σορού. Τελικά στο σημείο έφτασε το φουσκωτό σκάφος της ΕΜΑΚ και έγινε κατορθωτή η μεταφορά της σορού σ’ αυτό και στη συνέχεια στη στεριά.

Η σορός μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας όπου αύριο αναμένεται να γίνει η νενομισμένη νεκροτομή, η οποία και θα καταδείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του 39χρονου. Τη νεκροτομή θα διενεργήσει γύρω στις 12 το μεσημέρι η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιωπούλου, η οποία θα έρθει στην Κύπρο από την Ελλάδα.

Κοντά στο σημείο όπου ψάρευαν ο πατέρας με το γιο του, εντοπίστηκε ένα καλάμι και το αυτοκίνητο τους, καθώς και το μπουφάν του 39χρονου.

Ο 39χρονος είναι νυμφευμένος, πατέρας δύο παιδιών, ενός κοριτσιού 8 χρόνων και ενός αγοριού 4 χρόνων και εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος κατοικιών, ωστόσο το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese