Τα “βρήκαν” μεταξύ τους Apple και Ericsson, καθώς τακτοποιήθηκε η νομική διαμάχη που… για καιρό μαινόταν μεταξύ των δυο εταιριών και που αφορούσε τις καταγγελίες της σουηδικής εταιρίας ότι η Apple χρησιμοποιεί ευρεσιτεχνίες της χωρίς να έχει τις απαραίτητες νόμιμες άδειες.

Σύμφωνα με το Marketwatch, οι εταιρίες συμφώνησαν σε αδειοδότηση για τις εν λόγω υπηρεσίες, ανοίγοντας τον δρόμο για τη συνεργασία μεταξύ των δύο γιγάντων της τεχνολογίας και της βιομηχανίας.

Η μάχη που είχε ξεκινήσει μεταξύ των δύο κολοσσών αφορούσε την αδειοδότηση χρήσης υπηρεσιών, με την Ericsson να υποστηρίζει ότι η Apple παραβίασε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της για τεχνολογίες θεμελιώδους σημασίας στη λειτουργία των κινητών συσκευών. Η Ericsson, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ασύρματων δικτύων, αναζητά μεγαλύτερα έσοδα από τα δικαιώματα που παραχωρεί, αφού ο ανταγωνισμός πιέζει πτωτικά τα κέρδη της.

Πλέον, οι εταιρίες σχεδιάζουν να συνεργαστούν σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας τεχνολογίας 5G. Η Apple θα κάνει μια αρχική πληρωμή στην Ericsson και στη συνέχεια θα πληρώσει τα δικαιώματα στο πλαίσιο του συμφώνου επτά ετών.

Μετά την γνωστοποίηση της συνεργασίας, οι μετοχές της Ericsson καταγράφουν κέρδη 7% στη Στοκχόλμη ενώ η Apple υποχωρεί κατά 2,7%.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese