«Ο στόχος είναι να βάλουμε φρένο στην κρίση με δίκαιο τρόπο» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι το ασφαλιστικό αποτελεί εθνικό ζήτημα. «Χρειάζεται συστράτευση…

 

μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων σε αυτά που μπορούν να συμφωνηθούν» δήλωσε ο υπουργός. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι «η σκληρή διαπραγμάτευση που ξεκινά από αύριο θα αντανακλά αυτό που θέλει η κοινωνία, να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα στους εταίρους υποστηρίζοντας πως είναι ανάγκη να λάβουν υπόψη ότι το ασφαλιστικό αποτελεί καρδιά κράτους δικαίου σε όλη την Ευρώπη και πυλώνα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι οι λύσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στην έννοια της δικαιοσύνης και της ανταποδοτικότητας στην οποία στηρίζεται και το ασφαλιστικό σύστημα. «Δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις που δίνονται να είναι χαμηλότερες από τις εισφορές που έχουν καταβάλλει οι εργαζόμενοι. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τους εταίρους γιατί αφορά και στο ευρωπαϊκό δίκαιο», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese