Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση των δύο νεαρών στο Μεσολόγγι, που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (04/01/2016), εντοπίστηκε σε αρδρευτικό κανάλι στο χωριό Κατοχή Μεσολογγίου, από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που επιχείρησε στην περιοχή, αναποδογυρισμένο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ανάσυρσης του οχήματος από το κανάλι, εντοπίστηκαν σε αυτό οι σοροί των δύο ανδρών.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν το αυτοκίνητο των αγνοούμενων από το Μεσολόγγι σε αρδευτικό κανάλι.

Το ΙΧ των δύο ανδρών βρέθηκε αναποδογυρισμένο μέσα σε αρδευτικό κανάλι, σε καλαμιές ανάμεσα στα χωριά Λεσίνι και Κατοχή. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν τροχαίο δυστύχημα.

Τα ίχνη των δύο φίλων, 40 και 35 ετών, έχουν χαθεί εδώ και 4 ημέρες. Υπενθυμίζεται πως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Γιάννης και ο Βασίλης έδωσαν τα τελευταία σημάδια ζωής στο χωριό Πεντάλοφο της Αιτωλοακαρνανίας που είχαν βγει για να διασκεδάσουν, ωστόσο από εκεί μετά τα ίχνη τους αγνοούνται. Κάμερες ασφαλείας στον επαρχιακό δρόμο προς το χωριό Λεσίνι κατέγραψαν το αυτοκίνητό τους, ένα μαύρο Toyota Corolla, με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885.

Η ΕΛ.ΑΣ στα χέρια της έχει το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας με το ΙΧ των δύο ανδρών και αναζητά και μαρτυρίες που θα μπορέσουν να δώσουν στοιχεία για το τι μπορεί να έχει συμβεί και οι δύο φίλοι να εξαφανίστηκαν από προσώπου γης.

Ήδη από το Σάββατο διεξάγονται έρευνες στον ποταμό, με δύτες και βάρκες, όμως χθες Κυριακή οι έρευνες ήταν αδύνατες, λόγω της κακοκαιρίας που έπληττε την Αιτωλοακαρνανία. Σήμερα οι αρχές και πάλι θα ερευνήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον Αχελώο.

Το στίγμα των κινητών τηλεφώνων
Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο φίλοι καταγράφηκε στο δρόμο προς Λεσίνια από δύο κάμερες, με διαφορά 12 λεπτών, σε μια απόσταση 4 χιλιομέτρων, κάτι που προκαλεί ερωτήματα αφού πρόκειται για μία απόσταση που καλύπτεται κανονικά σε 3-4 λεπτά. Την ίδια ίδια στιγμή από την ανάλυση του σήματος των κινητών τους τηλεφώνων που εντοπίστηκαν να εκπέμπουν από την περιοχή, προκύπτει ότι και τα δυο «χάθηκαν» με ελάχιστη χρονική διαφορά μεταξύ τους…

Πηγή: iefimerida.gr
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese